AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.06 // 11.2.2024

"Tänään tarvittiin voitto" - Inter otti tärkeät pisteet EIF:lta hyisissä oloissa

"Tänään tarvittiin voitto" - Inter otti tärkeät pisteet EIF:lta hyisissä oloissa

Inter otti tärkeät pisteet EIF:lta. (Kuva: Tara Jaakkola)

Inter kohtasi Liigacupin ensimmäisessä vierasottelussa EIF:n. Sarjanousija EIF:n kotiottelu pelattiin Myyrmäen jalkapallostadionilla Tammisaaren jäisten kenttäolosuhteiden vuoksi. Hyisissä olosuhteissa pelattu ottelu päättyi loppulukemiin 1-3 (0-1).

Interin kokoonpanossa oli mukana viimeksi ranskalaista Ajacciota edustanut testipelaaja Jean Botué. Interin sopimuspelaajista ensimmäiset peliminuuttinsa Interin paidassa pelasivat tänään Kevin Jansen sekä tällä viikolla Interiin liittynyt Derik Osede.

Ottelun ensimmäisen puoliajan ainoan maalin iski 11. peliminuutilla Axel Kouamen läpisyötön itselleen napannut Botué, joka oli ennen illan ottelua ennättänyt harjoitella Interin mukana vain pariin otteeseen.

Toiselle puoliajalle kärkeen vaihdettu Darren Smith teki 55. minuutilla talven otteluissa jo tavaramerkikseen tulleen maalin siirtämällä pallon maalin edustalta verkkoon. Tällä kertaa syötön tarjoili Timo Stavitski. EIF ei kuitenkaan luovuttanut, vaan pääsi kulmapotkusta Väinö Vehkosen puskulla jälleen maalin päähän.

Kaukana kotoaan pelanneen kotijoukkue EIF:n pyristelyt loppuivat kuitenkin kymmenisen minuuttia ennen ottelun loppua. Stavitski rynnisti vahvasti maalille ja siirsi pallon Djoully Nzokolle. EIF-maalilla pelannut Ramilson Almeida yritti kauhoa palloa Nzokon jaloista, mutta osui käsineen ainoastaan vastustajan jaloille rangaistuspotkun arvoisesti. Pilkulta pallon maaliin toimitti rikottu Nzoko itse. Maali oli samalla 16-vuotiaalle Inter-kasvatille ensimmäinen edustusjoukkueen riveissä.

- Olen aina itsevarma noissa, Nzoko hymyili ottelun jälkeen.

- Ei hirveän kivaa ollut, aika kylmä oli, mutta tämä on futista. pelattiin ihan hyvin, pidettiin palloa ja olisimme voineet tehdä enemmänkin maaleja ja olisi voinut tulla vähemmän virheitä, mutta voitto tuli.

Inter-valmennuksesta Lauri Hakanen muistutti, että Inter oli Liigacupin välieräpaikkaa ajatellen selkä seinää vasten.

- Tänään tarvittiin voitto, jos haluamme taistella jatkopaikasta. Aiemmissa otteluissa on ollut ihan hyviä aihioita, mutta tuloksen tekeminen on ollut vähän nihkeää. Tuloksen puolesta tänään onnistuttiin, Hakanen summasi.

Lisää uutisia