AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.06 // 11.2.2024

HJK nousi komeasti voittoon Hammarbysta - "Tällä itseluottamuksella on hyvä jatkaa"

HJK nousi komeasti voittoon Hammarbysta - "Tällä itseluottamuksella on hyvä jatkaa"

Ferran Sibila oli tyytyväinen HJK:n esitykseen.

HJK otti hienon voiton Tele2 Arenalla, kun Hammarby IF kaatui harjoitusottelussa Topi Keskisen ja Anthony Olusanyan maaleilla 2-1.

IFK Mariehamnin ja Gnistanin Liigacupissa kaatanut HJK jatkoi näin ollen voittojen tiellä.

– Mukava palata Ruotsiin voittamalla ja ottamalla kauden ensimmäisestä kansainvälisestä pelistä "kolme pistettä". On upea nähdä, kuinka kovaa pelaajat tekevät töitä voittaakseen, kehui HJK TV:lle valmentaja Ferran Sibila.

HJK aloitti ottelun pirteästi, eikä pelistä tunnetta puuttunut, vaikka kyse olikin harjoitusottelusta. Tukholmaan oli matkustanut arviolta 30 Klubi-kannattajaa, joiden kannatus kuului upeasti ottelun aikana. HJK:n avausmaalia ei kuitenkaan päästy avausjaksolla juhlimaan, muutamasta potentiaalisesta tilanteesta huolimatta.

Tällä kertaa oikealla laidalla aloittanut Anthony Olusanya murtautui boksiin ensimmäisen kympin kohdalla, mutta laukaus suuntautui takakulmasta ohi. Puoliajan lopussa Atom revittiin tilanteen ulkopuolella maahan, mutta vapaapotkusta japanilaisen yritys kilpistyi Hammarbyn muuriin. Vaarallisilla maalipaikoilla ei juhlittu, ja Klubin maalilla Elmo Henriksson hoiti kotijoukkueen puolittaiset tilanteet varmuudella.

– Haluamme olla yhtenäinen ja tiivis ryhmittymä, jonka sisälle on vaikea pelata palloja. Vastahyökkäykset ja prässi ovat tärkeitä asioita pelissämme, ja kärjessä olevien pelaajien nopeus on tässä avainasemassa. Onnistuimme tänään siinä hyvin, vaikka he (Hammarby) ovat hyviä ja rauhallisia prässiä purkaessaan. Meidän piti tietää tarkasti, milloin antaa painetta ja milloin tippua matalammalle puolustaessa, kertasi Sibila.

– Ilman palloa Hammarby on joukkue, joka antaa kovaa painetta. Meidän tulee olla joukkue, joka pystyy etenemään lyhyillä syötöillä, mutta myös pelaamaan palloja puolustuslinjan taakse. Onnistuimme siinä ajoittain, mutta sen kanssa meillä on vielä kehitettävää.

Toinen puoliaika oli molemmilta joukkueilta avonaisempi. Viime kaudella Kakkosessa 17 maalia tehtaillut David Ezeh pääsi näyttämään taitojaan ensimmäistä kertaa avauskokoonpanossa tällä kaudella. Toisen puoliajan alkuun "Dave" petasi paikan Topi Keskiselle, mutta Hammarby-puolustus pääsi väliin.

Lopulta maalejakin nähtiin, kun tukholmalaiset siirtyivät tunnin kohdalla johtoon Mads Fengerin rangaistuspotkulla. Kymmenen minuuttia myöhemmin vahvasti vasemmalla laidalla pelannut Noah Pallas vapautti Keskisen upealla syötöllä puolittaiseen läpiajoon. Edellisessä ottelussa Gnistania vastaan osunut Keskinen viimeisteli jälleen vasemmalla jalallaan, nostaen pallon yli Hammarby-vahti Oliver Dovin.

81. minuutilla HJK teki ottelun voittomaalin. Oikeaksi laitahyökkääjäksi siirrettyä Kevin Kouassivi-Benissania rikottiin Hammarbyn boksissa, ja pallo vietiin toista kertaa ottelussa pilkulle. Vahvasti preseasonilla esiintynyt Olusanya laukoi jo harjoituskauden kolmannen osumansa vasempaan alakulmaan.

Hammarby sai vielä loppuun hyvän paineen Klubin boksiin, mutta HJK-puolustus kesti hyvän ottelun pelanneen Henrikssonin johdolla. Myös kymmenen minuuttia pelannut Samuel Anini Jr voitti Klubin kannalta useamman tärkeän kaksinkamppailun ottelun loppuhetkillä.

– Odotan innolla takaisin Suomeen paluuta. Tällä itseluottamuksella on hyvä jatkaa kohti ensi viikonlopun Inter-kotiottelua, iloitsi Sibila.

Voiton lisäksi Tukholmasta tuli myös muutama negatiivinen uutinen loukkaantumisten muodossa. Atom sekä Lucas Lingman jouduttiin ottamaan vaihtoon loukkaantumisten vuoksi. Kummankin tilanne selviää tarkemmin alkuviikon aikana.

Lisää uutisia