AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.06 // 9.2.2024

Eetu Mömmö Leccesta SJK-paitaan - "Upeat fiilikset tulla tänne"

Eetu Mömmö Leccesta SJK-paitaan - "Upeat fiilikset tulla tänne"

Eetu Mömmö palaa Veikkausliigakentille. (Kuva: SJK)

Seinäjoen Jalkapallokerho ja italialainen Serie A -seura US Lecce ovat sopineet laitahyökkääjän tontilla viihtyvän Eetu Mömmön kauden 2024 kattavasta lainasta Seinäjoelle. Lainasopimuksessa on myös osto-optio.

21-vuotias Mömmö on Tampereen Palloveikkojen kasvatti. Hän teki Veikkausliigan debyyttinsä 17-vuotiaana Ilveksessä kaudella 2019. Mömmö nousi isosti suomalaista jalkapalloa seuraavien tietoisuuteen viimeistään kaudella 2020 hänen saatuaan runsaasti peliaikaa Veikkausliigassa.

Hänen pelaamisensa herätti kiinnostusta myös ulkomailla, ja jo seuraavalla kaudella kesän siirtoikkunassa Mömmö siirtyi Italian Lecceen. Siellä minuutteja kertyi Primavera 1 -sarjassa. Kaudeksi 2023 hän siirtyi Islannin FH Hafnarfjörduriin. Mömmö kuuluu myös suomen U21-joukkueeseen eli Pikkuhuuhkajiin.

– Upeat fiilikset tulla tänne. SJK on menestyksekäs seura ja molempien osapuolien tavoitteet täsmäävät, kommentoi Eetu Mömmö tunnelmiaan sopimuspapereiden allekirjoituksen yhteydessä.

Eetu Mömmö kertoo olevansa nopea ja erittäin suoraviivainen pelaaja. Kertomansa mukaan hän myös tykkää haastaa kentällä ja omaa todella hyvän vasemman jalan laukauksen. SJK saaneekin Mömmöltä paljon apuja tulevaisuuteen.

– Lyhyen ajan tavoitteena on auttaa SJK:ta mahdollisimman hyvin ja pelata ehjä kausi. Ja kyllä ne europelitkin kiinnostavat seuraavina vuosina. Tietysti jos tulee sellainen mahdollisuus, niin haluan myöhemmin tulevaisuudessa pelata vielä ulkomaillakin, summaa Mömmö tavoitteitaan.

Myös SJK-valmennuksessa ollaan innoissaan Mömmön siirrosta Seinäjoelle.

– Eetu oli jo ennen lähtöään Lecceen korkealla tasolla suorittava pelaaja Veikkausliigassa, vaikka oli niin nuori. Hän on erittäin älykäs pelaaja ja kova tekemään töitä. Hänen pelityylinsä on dynaaminen, ja se sopii siihen tyyliin jolla haluamme joukkueemme pelaavan. Hän on hyökkäävä pelaaja joka voi pelata monella eri pelipaikalla, ja hän on osoittanut kykenevänsä myös maalintekoon.

- Odotamme kovasti pääsevämme työskentelemään hänen kanssaan ja kehittämään hänen uraansa eteenpäin, sanoo SJK-päävalmentaja Toni Lehtinen.

Kaikki talvikauden 2023-24 pelaajasiirrot löytyvät täältä.

Lähde: SJK:n tiedote
Lisää uutisia