AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.06 // 7.2.2024

KuPS hakee avauspisteitä Liigacupissa - "VPS on meille erittäin hyvä vastustaja tähän hetkeen"

KuPS hakee avauspisteitä Liigacupissa - "VPS on meille erittäin hyvä vastustaja tähän hetkeen"

"Honsu" odottaa hyvää testiä Vepsua vastaan. (Kuva: Juha Tamminen)

Kuopion Palloseura saa torstaina 8. helmikuuta uuden haasteen Liigacupissa, kun keltapaidat isännöivät Lippumäen ylipainehallissa Vaasan Palloseuraa.

KuPS:n osalta Liigacupin lohkovaihe on alkanut odotuksia heikommin. Joukkue hävisi turnauksen avauskierroksella Ilvekselle ja heti viikkoa myöhemmin FC Hakalle. Liigacupin välieräpaikka vaatisikin nyt selkeää suunnan muutosta – voittoja olisi otettava lopuista kolmesta kohtaamisesta.

Kuopion Palloseura on harjoitellut läpi viikon ilman välipäiviä. Harjoitusviikon rytmi poikkeaa aikaisemmista pre-seasonin viikoista, koska viikon kruunaava ottelu pelataan torstaina viikonlopun sijasta. Päävalmentaja Jani Honkavaara kuitenkin kokee, että viikko on ollut hyvä.

- Harjoitusviikko on ollut lyhyt ja antoisa, ja vähän kevyempi, vaikka olemmekin joka päivä treenikentällä olleet, tiivistää Honsu harjoitusviikon sisällön.

Valmennus on aikaisemmin alleviivannut sitä, ettei tässä kohti kautta perehdytä liikaa vastustajiin vaan keskitytään omaan peliin. Tästä huolimatta huominen vastustaja antaa uniikin mahdollisuuden.

- VPS on meille erittäin hyvä vastustaja tähän hetkeen erityisesti siksi, että se pelaa kolmen alakerralla ja pelaajavartiointiorientoituneesti. Pääsemme kokeilemaan pelissä asioita, joita ei tule mitään muita vastustajia vastaan Veikkausliigassa, kertoo Honkavaara.

Liigacupin ottelu KuPS-VPS torstaina 8.2. kello 15.00 Lippumäen ylipainehallissa. Kaikki Liigacupin ottelut suorina lähetyksinä Ruudusta.

Lisää uutisia