AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.06 // 6.2.2024

Tony Miettinen KuPS:sta Norjan pääsarjaan

Tony Miettinen KuPS:sta Norjan pääsarjaan

Tony Miettisen ura jatkuu Norjassa. (Kuva: Juha Tamminen)

Kuopion Palloseuran toppari Tony Miettinen siirtyy Norjan pääsarjassa pelaavan Odds BK:n riveihin. KuPS saa Miettisen siirrosta merkittävän siirtosumman.

21-vuotias Siilinjärven Palloseuran kasvatti Tony Miettinen siirtyi jo juniori-ikäisenä Kuopion Palloseuraan. Elokuussa 2019 Miettinen siirtyi tanskalaisen suuseuran FC Nordsjaellandin organisaatioon, josta palasi takaisin keltamustiin elokuussa 2021.

Kuopion Palloseura saa sopimuksensa viimeistä vuotta pelaavasta Miettisestä merkittävän siirtokorvauksen. Nuoren lupaavan keskuspuolustajan menetys on takaisku Veikkausliigakauteen valmistautuvalle KuPSille, mutta samalla osoitus upeasta juniorityöstä Kuopiossa. Suomen nuorisomaajoukkueissa 27 ottelua pelannut Miettinen on yksi maamme lupaavimmista pelaajista.

KuPSin päävalmentaja Jani Honkavaara näkee, että Miettinen kehittyi paljon viime kauden aikana ja kokee siirron olevan loistava askel Miettisen uralle.

- Hieno siirto Tonylle ja seuralle. Tony kehittyi viime kaudella isoin harppauksin, ja tärkeää siirrossa oli myös Tonyn iso rooli Pikkuhuuhkajissa. Olimme alun perin suunnitelleet hänelle johtavaa roolia ensi kauden joukkueessa, mutta joskus jalkapallossa asiat tapahtuvat nopeasti. Meille tämä tarkoittaa sitä, että etsimme joukkueeseen topparia, kertoo Honkavaara KuPS:n sivuilla.

Kaikkiaan Tony Miettinen edusti Kuopion Palloseuraa Veikkausliigatasolla seitsemässä ottelussa. Lisäksi viime kauden lainasopimus AC Oulussa toi pelitilille kuusi ottelua lisää pääsarjassa ja samalla myös uran ensimmäisen maalin Veikkausliigassa. Lisäksi monet kannattajat muistavat Miettisen maalin moldovalaista Milsamia vastaan eurokarsinnoissa kesällä 2022.

Lisää uutisia