AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.06 // 6.2.2024

HJK kiinnitti vahvistuksen keskikentälle - Hans Nunoo Sarpei 2+1-vuotiseen sopimukseen

HJK kiinnitti vahvistuksen keskikentälle - Hans Nunoo Sarpei 2+1-vuotiseen sopimukseen

Kuva: Juha Tamminen

HJK on tehnyt 2+1-vuotisen sopimuksen puolustavan keskikenttäpelaajan Hans Nunoo Sarpein kanssa.

25-vuotias ghanalainen siirtyy Klubiin Saksasta, jossa hän pelasi 18-vuotiaasta asti Saksan kolmella korkeimmalla sarjatasolla.

Sarpei oli HJK:n testissä puolentoista viikon ajan treeneissä ja pelasi kahdessa Liigacupin ottelussa.

– Hans tuo tasapainoa keskikentälle: Fyysisyyttä prässipelaamiseemme sekä laatua linjojen puhkomiseen sekä kuljettamalla että syöttämällä. Ja tietysti hänen kokemuksestaan Saksan isoissa sarjoissa on meille hyötyä esimerkiksi europeleissä, HJK:n urheilujohtaja Vesa Mäki toteaa.

– Hän näytti hyvältä treeneissä jo nyt, mutta uskomme, että emme ole nähneet vielä lähellekään parasta mitä hän pystyy tarjoamaan, huomauttaa valmentaja Ferran Sibila.

Vieläkin parempaa on tosiaan epäilemättä luvassa, sillä Sarpei on ollut pelaamatta viime kesästä, jolloin hänen sopimuksensa Saksan kolmostason FC Ingolstadtissa päättyi.

– On ymmärrettävää, että ihmiset pohtivat minun olleen pitkään sivussa. Mutta usein unohdetaan, että laatu on laatua, eikä osaamiseni ole kadonnut mihinkään. Olen myös treenannut fyysistä kuntoani käytännössä päivittäin ollakseni valmis, kun aika on, Sarpei korostaa.

Ghanalainen on pelannut yhteensä 10 peliä Bundesliigaa (VfB Stuttgart ja Greuter Fürth), 58 peliä 2. Bundesliigaa (Greuter Fürth) ja viimeksi viime kaudella 30 ottelua Saksan kolmostasolla (Ingolstadt). Väliin mahtuu yksi kausi lainalla Slovakian liigan FK Senicassa.

Lisää uutisia