AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.06 // 5.2.2024

Espanjalaistoppari sopimukseen FC Interin kanssa

Espanjalaistoppari sopimukseen FC Interin kanssa

Kuva: FC Inter

Espanjalainen toppari Derik Osede on solminut kauden 2024 kattavan sopimuksen FC Interin kanssa.

Osede on kotikaupunkinsa suurseura Real Madridin kasvatti ja hän pelasi seuran kakkosjoukkueessa Espanjan toisella sarjatasolla liki 40 ottelua jo nuorella iällä. Espanjaa toppari on edustanut nuorten maajoukkueissa kaikilla tasoilla U16 ja U21:n välillä. Real Madridin edustusjoukkueessa Osede ei kuitenkaan päässyt vaihtopenkkiä lähemmäs pääsarjadebyyttiä.

Real Madridin jälkeen Osede pelasi kaikkiaan 65 ottelua englantilaisen Boltonin riveissä kolmen vuoden aikana sekä viime vuosina Espanjan toisella ja kolmannella sarjatasolla mm. Numancian ja Deportivo La Coruñan joukkueissa. Interiin Osede saapuu irlantilaisesta Waterfordista, jota hän edusti kauden 2023 syyspuolella.

Päävalmentaja Vesa Vasara kertoo 30-vuotiaan topparin täydentävän Interin puolustuspään valmiiksi.

- Derik on hyvän peruskoulutuksen omaava toppari, joka on myös kokenut ja tuo sitä myötä apuja joukkueeseen. Saadaan hyvä persoona ja toivottavasti myös johtajaominaisuuksia koppiin, ja kuten sanottu kaikkiaan hyvä persoona ja pelaaja joukkueeseen, Vasara tiivistää Interin sivuilla.

Lisää uutisia