AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.05 // 3.2.2024

SJK taipui AC Oululle - "Tietynlainen epätasaisuus pelin sisällä näkyy"

SJK taipui AC Oululle - "Tietynlainen epätasaisuus pelin sisällä näkyy"

Kuva: Mika Alavesa / SJK

SJK kohtasi Veikkausliigan talviturnauksen Liigacupin toisessa ottelussaan lauantaina AC Oulun ja joutui taipumaan tappioon lukemin 0-2.

Pelin alussa pallonhallinnasta vahvemman otteen otti kotijoukkue SJK. Ensimmäinen tilanne syntyi viiden minuutin pelin jälkeen kun Kasper Paananen pääsi vetopaikkaan, mutta laukaus suuntautui yli maalista. Vähitellen myös vierailijat pääsivät peliin mukaan, ja oululaisten ensimmäinen hyvä hyökkäys ja samalla ottelun avausmaali syntyi kymmenennellä minuutilla, kun laitaa pitkin käynnistynyt hyökkäys tarjosi Ashley Coffeylle paikan hakeutua hyvään vetopaikkaan, eikä hän ei erehtynyt, vaan laittoi pallon maaliin.

Seuraavaksi tapahtui jälleen toisessa päässä, jossa AC Oulun maalivahdin Calum Wardin avaus päätyi suoraan SJK:n Kingsley Oforille. SJK-laituri veti painavan laukauksen, joka kuitenkin suuntautui maalin keskelle ja oli helppo torjuttava Wardille. Kotijoukkueen maali oli jälleen lähellä 17. minuutilla, kun Valentin Gasc antoi vasemmalta laidalta matalan keskityksen boksiin, jossa Jaime Moreno odotteli. Oululaisten Ward kuitenkin torjui Morenon yrityksen.

24 minuutin pelin jälkeen AC Oulun Justin Rennicks pääsi laukomaan kohti SJK-maalia, mutta Hemmo Riihimäki venyi komeaan torjuntaan. Seuraavaksi Otto Kemppainen ja Pyry Hannola petasivat Oforille vetopaikan, mutta Ward torjui jälleen laukauksen. Ennen puolen tunnin peliä Moreno oli jälleen aiheuttamassa vaaraa AC Oulun boksissa Paanasen hyvän keskityksen jälkeen, mutta hän ei saanut survottua palloa maaliin.

Tunnelma ottelussa alkoi kohota ja myös pelaajat elivät tunteella mukana. 35 minuutin paikkeilla kentällä nähtiin isompi torikokous, jonka päätteeksi tuomari Kalle Mäkinen jakoi keltakortit AC Oulun Ashley Coffeylle ja Asla Peltolalle sekä SJK:n Valentin Gascille. Ennen puoliaikataukoa Coffey ehti vielä kerran laukomaan, mutta SJK-vahti Riihimäki torjui pallon varmoin ottein.

Toisella jaksolla varsinaisia vaarallisia tekopaikkoja nähtiin aluksi vähemmän kuin ensimmäisellä jaksolla. Tunnin pelin jälkeen molemmat joukkueet suorittivat vaihtoja, ja SJK saikin tuoreista jaloista uuden vaihteen peliinsä. Pirteästi esille nousi esimerkiksi Tuomas Kaukua, joka loi vasemmalta laidalta useammankin vaarallisen tilanteen. 68. minuutilla hänen syöttönsä löysi Kasper Paanasen, jonka yrityksen Ward kuitenkin torjui.

Seuraava tilanne tuli AC Oululle, ja tällä kertaa Otto Salmensuu pääsi vetämään, mutta jälleen Riihimäki torjui helposti. SJK:n pirteästä tekemisestä ja useista potentiaalisista hyökkäyksistä huolimatta myös seuraavan maalin teki AC Oulu, kun Niklas Jokelainen laukoi pallon ensin tolppaan, ja kimmonneen pallon takaisin maalia kohti veti vaihdosta kentälle tullut Roope Salo. Ensimmäisen vedon blokkasi SJK-toppari Tuomas Koivisto, mutta toinen Salon yritys painui maaliin.

Aivan viimeisillä hetkillä Kaukua sai vielä kerran pelattua itsensä tekopaikkaan, mutta Calum Ward piti maalinsa puhtaana pelin loppuun asti.

– Asenne pelaajilla oli hyvä ihan jokaisella joka kentällä pelasi, siitä ei voi ketään moittia. Maalipaikkojakin onnistuimme luomaan aika paljon, mutta tietynlainen epätasaisuus pelin sisällä on näkyvissä. Siinä meidän tulee parantaa. Meillä voi olla todella hyviä jaksoja, ja sitten heti seuraavat minuutit voivat olla todella paljon haastavampia. Meidän pitää tasaisuutta saada suorittamiseen 90 minuutin ajaksi, pohti pelin jälkeen SJK:n päävalmentaja Toni Lehtinen..

Lisää uutisia