AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.05 // 3.2.2024

"Pitää olla vihainen tästä tappiosta" - Gnistan haastoi HJK:n, mutta jäi pisteittä

"Pitää olla vihainen tästä tappiosta" - Gnistan haastoi HJK:n, mutta jäi pisteittä

Jussi Leppälahti näki pelissä hyvää, tuloksessa ei. (Kuva: Patric Westerlund / EIF)

Gnistan sai historiansa ensimmäiseen Liigacup-otteluun vastaan hallitsevan Suomen mestarin HJK:n. Talin hallissa nähtiin tiukka taistelu, mutta HJK vei lopulta voiton 1-2 lukemin.

Ottelun ensimmäinen jakso alkoi varsin vahvasti HJK:n hallinnassa ja Gnistanin pelinrakentelu oli vaikeuksissa vieraiden prässin kanssa. Gnistan pyrki myös pelaamaan rohkeasti omaa peliään prässäämällä, mutta ajoittain tämä aiheutti vaaratilanteita Jiri Kosken maalille, kun HJK pääsi murtautumaan laidoilta.

HJK:n selvästi vaarallisin pelaaja oli vasemmalla laidalla operoinut Topi Keskinen, joka osui kahdesti tolppaan ensimmäisen reilun 20 minuutin aikana.

Vieraat siirtyivät kamppailussa johtoon 37 minuutilla tilanteesta, josta Anthony Olusanya pääsi hieman varkain runnomaan itsensä karkuun Gnistan-puolustukselta ja laukoi pallon maaliin. Gnistanin tasoitusosuma kuitenkin syntyi vielä ennen taukovihellystä. Joakim Latonen antoi kulmapotkun etualueelle, jossa palloon ensimmäisenä ehti Momodou Sarr. Sarr puski pallon hienosti takakulmaan yli Elmo Henrikssonin.

Tasatilanne ensimmäisen jakson tapahtumien jälkeen saattoi hieman mairitella Gnistania, mutta toisella jaksolla keltapaitojen peli oli selvästi parempaa. Gnistan sai prässillään enemmän riistoja hyökkäysalueella eikä ollut yhtä pahassa hädässä tilanteenvaihdoissa kuin ensimmäisellä puoliajalla.

Erityisesti 60-70 peliminuutin välillä Gnistan onnistui luomaan muutamia hyviä maalipaikkoja Henrikssonin maalille. Joakim Latonen pääsi laukomaan kahteen kertaan, mutta molemmat laukaukset suuntautuivat liiaksi päin HJK-vahtia. Myös keskikentän keskustassa vahvasti esiintynyt Vertti Hänninen pääsi testaamaan laukaustaan hyvästä sektorista, mutta Henriksson venytti pallon kulmaksi.

Hyvä toisen puoliajan esitys ei kuitenkaan tuonut tänään pisteitä. 82 minuutilla Gnistan pelasi hetken vajaalla Jean Mabindan saatua hoitoa sivurajan ulkopuolella ja HJK rankaisi välittömättömästi. Topi Keskinen sai riittävästi tilaa vasemmalla laidalla ja laukoi pallon tarkasti takakulmaan.

Gnistan sai vielä luotua loppuhetkillä painetta HJK-maalille muutamilla erikoistilanteilla, mutta tulosta ei tullut ja Liigacup-avaus päättyi tappioon.

Gnistanin päävalmentaja Jussi Leppälahti harmitteli, että toisen jakson hyvästä vaiheesta huolimatta potentiaalista voittomaalia ei saatu aikaiseksi.

- Ensimmäinen jakso oli HJK:n. Meillä oli hyviä aihioita edetä, mutta missasimme saumamme. Yritimme prässätä, mutta HJK sai hyviä aaltohyökkäyksiä ja maalinsakin pitkän pallon taktiikallaan aikaiseksi.

- Toisella jaksolla olimme kyllä pitkä aikoja parempi joukkue. Harmittaa, ettemme naulanneet peliä niinä hetkinä. Harmittavasti HJK:n maalikin tuli alivoimalla vastaiskusta, kun emme saaneet kakkospalloa selustaan. Ylipäänsä pitää olla vihainen tästä tappiosta. Tällainen peli pitää kääntää kesällä voitoksi. Hienoa oli, että varmaan kaikki ogelilaiset voivat olla ylpeitä peli-ilmeestämme. Maanantaina jatketaan kehittymistä nöyrinä.

Lisää uutisia