AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.05 // 3.2.2024

Honkavaara jäi kaipaamaan palkintoa - ”Tuloksen tekeminen on ollut nyt hankalaa”

Honkavaara jäi kaipaamaan palkintoa - ”Tuloksen tekeminen on ollut nyt hankalaa”

Jani Honkavaara harmitteli tappiota. (Kuva: Sanni Miettinen)

Kuopion Palloseuran vierasreissu Eerikkilään ei mennyt suunnitelmien mukaisesti, vaan pisteet jäivät kotijoukkueelle FC Hakalle 3-1-voitolla. Tappio oli keltamustalle toinen peräkkäinen Liigacupissa.

Päävalmentaja Jani Honkavaara ei lähtenyt selittelemään ottelun jälkeen, vaan antoi tuttuun tapaan terävän analyysin siitä, missä KuPS oli hyvä ja missä huono.

- Peli palveli meitä erinomaisesti, Haka puolusti alhaalla ja iski terävästi vastaan. Ajoittain hoidettiin tilanteenvaihtotilanteet hyvin, ajoittain oltiin aika isoissakin vaikeuksissa. Oli ehkä haasteita tunnistaa tilanteiden vaarallisuus. Hyökkäyspelissä näkyi paljon niitä asioita mitä oli harjoiteltu, välillä liiankin itsepintaisesti. Pääsääntöisesti voi olla tyytyväinen siihen, että pelaajat pyrkivät toteuttamaan meidän peliämme, Honkavaara käy ottelua läpi KuPS:n sivuilla.

Tarkemmin jaksoihin pureutuessa Honkavaara näkee selvästi missä haasteet olivat ensimmäisellä jaksolla.

- Ensimmäinen puoliaika oli ajoittain todella hyvää peliä, välillä oltiin ongelmissa nopeiden tilanteenvaihtotilanteiden kanssa. Se on osittain meillä tarkoituskin, kun halutaan puolustaa korkealla linjalla. Meillä oli muutamia todella mallikkaita hyökkäyksiä ensimmäisellä jaksolla, mutta ei hyödynnetty niitä tällä kertaa, kertoo Honkavaara ensimmäisestä jaksosta

- Toinen jakso oli minun mielestäni aika tasapainoinen, mutta erityylinen verrattuna ensimmäiseen jaksoon johtuen Hakan vetäytymisestä. Saatiin aika paljon harjoiteltua niitä asioita, mihin on treenikentillä keskitytty, tiivistää Honkavaara toisen jakson.

Konkarivalmentaja myöntää, että tulos ei ollut sitä mitä haettiin, mutta voittoa ei tässä kohti kautta haeta hinnalla millä hyvällä.

- Tuloksen tekeminen on ollut nyt hankalaa ja toivoisin, että pelaajat saisivat välillä palkintojakin hyvistä suorituksista. Tietyt tilanteet pitäisi vain puolustaa paremmin – oppirahoja maksetaan tällä hetkellä, mutta nyt on oikea aika vuodesta maksella niitä, kertoo Honkavaara.

Lisää uutisia