AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.05 // 30.1.2024

​Veikkausliigan toimitusjohtaja Marjamaa: "Lahden kaupungin suunnittelemaan Kisapuistoon hukattaisiin veronmaksajien miljoonat"

​Veikkausliigan toimitusjohtaja Marjamaa: "Lahden kaupungin suunnittelemaan Kisapuistoon hukattaisiin veronmaksajien miljoonat"

Kisapuisto muutamia vuosia sitten. (Kuva: Juha Tamminen)

Lahden Kisapuiston pitkään vireillä ollutta stadionhanketta on seurattu tiiviisti myös Veikkausliigan toimistolla ja viimeiset käänteet eivät kovin positiivilta vaikuta.

Veikkausliigan toimitusjohtaja Timo Marjamaa vieraili tiistaina Radio Voiman haastateltavana ja kiteytti Kisapuiston tilanteen varsin tylysti.

- Urheilurakentaminen on vuosikymmenien investointi. Kisapuisto on tehty olympialaisiin ja nyt seuraavan ratkaisun kanssa pitää toimia seuraavat 50 - 60 vuotta. Nyt ollaan hukkaamassa veronmaksajien rahoja sellaiseen ratkaisuun, joka ei palvele oikeastaan ketään, Marjamaa sanoi.

Kisapuistoon oli alun perin tarkoitus saada UEFA:n kategoria 3:n vaatimukset täyttävä stadion, joka olisi mahdollistanut myös kansainvälisten otteluitten pelaamisen. Kaupungin tekemää suunnitelmaa on karsittu matkan varrella ja nyt ollaan tilanteessa, jossa ollaan kenties rakentamassa stadionia, jolle ei juuri kellään ole käyttöä.

- Viimeisin versio näyttää siltä, ettei kyse ole edes kategorian 2 stadionista ja sitä ei voida mahdollisesti käyttää edes Veikkausliigaotteluissa, Marjamaa huomauttaa.

Rajusti karsittu versio ei mahdollistaisi kunnollisen ottelutapahtuman rakentamista, saati sellaisen kehittämistä vielä paremmin yleisöä palvelevaksi. Marjamaa ihmetteleekin sitä, kannattaako miljoonia lähteä upottamaan jo valmistuessaan vajaaseen hankkeeseen.

- Isossa kuvassa jos Kisapuistoon ollaan tekemässä kaksikerrosta, suhteellisen pienimuotoista muutaman tuhannen katsojan yksittäistä katsomonosaa ja sen hintalappu on kuten nyt esitetään 10 miljoonaa, niin onhan se tuolia ja sen käyttömahdollisuuksia kohden todella epäsuhtaisen.

- Tässä ei seurakaan pysty järjestämään sellaista ottelutapahtumaa, joka hyödyntäisi koko lahtelaista elinvoimaista seutua. Tämä projekti on sellainen, jota ei välttämättä kannata viedä tällaisenaan lainkaan maaliin, Marjamaa sanoo suoraan.

Vertailukohtina Marjamaa nosti esille Seinäjoen OmaSp Stadionin sekä Oulussa vireillä olevan OTC Stadion -hankkeen ja totesi kummankin olevan kaikki mitat ja kriteerit täyttäviä hienoja stadioneita, jotka on saatu tai saadaan muutaman miljoonan suuremmalla panostuksella. Marjamaa huomautti myös, että UEFA.n Hat Trick -avustusta ei voida myöntää hankkeille, jotka eivät täytä kriteerejä ja tässä puhutaan parhaimmillaan miljoonaluokan summasta.

Kuuntele koko lähetys Radio Voiman sivuilta alla olevan lähdelinkin kautta.

Lähde: Radio Voima
Lisää uutisia