vko.04 // 26.1.2024

Liigacup alkoi HJK:n voitolla – IFK Mariehamn nurin 1-0

Anthony Olusanya oli rakentelemassa HJK:n maalia. (Kuva: Juha Tamminen)

Kilpailukausi 2024 pyörähti käyntiin perjantaina, kun HJK ja IFK Mariehamn avasivat Liigacupin Talissa pelatussa ottelussa. Tiukkojen vaiheiden jälkeen ottelu päättyi HJK:n 1-0 (0-0)-voittoon.

Ensimmäinen puoliaika oli melko tunnusteleva, eikä maalipaikoilla juhlittu. Klubi otti pallonhallinnan itselleen puoliajan edetessä. Varsinkin Lucas Lingman toimi pallollisen pelin kapellimestarina keskikentän pohjalla.

Ensimmäisen puoliajan ainoa laukaus maalia kohti nähtiin 32. minuutilla, kun Topi Keskinen murtautui IFK Mariehamnin boksiin. IFK-vahti Matias Riikonen venyi kuitenkin etualakulmaan suuntautuneen laukauksen eteen.

HJK tuli todella räväkästi toiselle puoliajalle ja IFK Mariehamn oli hätää kärsimässä. Anthony Olusanya harhautteli IFK-puolustuksen välistä itsensä laatupaikkaan, Santeri Hostikka pääsi kokeilemaan 17 metristä ja Keskinen laukoi ylärimaan.

Paine kasvoi, ja HJK otti pelin käytännössä täysin haltuunsa. Vaarallisia tilanteita syntyi jatkuvasti, vain maali puuttui. Varsinkin Keskinen oli jatkuvasti vaarallinen, kuten viime kaudellakin. 67. minuutilla Keskinen haastoi hyvin keskustaan ja sai jalan vapaaksi, mutta Riikonen piti edelleen IFK:n maalin koskemattomana.

Ottelu muuttui 77. minuutin kohdalla Klubin kannalta astetta hankalammaksi, kun HJK:n paidassa debyyttiään pelannut Oscar Moros Gracia menetti pallon ja joutui rikkomaan alimpana pelaajana. Erotuomari Oliver Reitala nosti Moros Gracialle suoran punaisen kortin.

HJK ei tästä lannistunut. Hetkeä myöhemmin pirteästi pelannut Olusanya haastoi rohkeasti IFK-puolustusta ja palkinnoksi syntyi ottelun voittomaali. Keskitykseltä näyttänyt pallo kimposi lopulta hieman onnekkaasti maaliin IFK-puolustaja Hussein Sulemanin pään kautta.

HJK puolusti laadukkaasti johtomaalin jälkeen, eikä vierasjoukkue pystynyt luomaan juurikaan laatupaikkoja. Klubin kapteenina toiminut Jesse Öst piti kauden avauksessa nollapelin, torjuntoja kertyi lopulta ainoastaan yksi.

Talin halli oli perjantaina loppuunmyyty ja tunnelma oli perjantai-iltapäivän matsissa komea.