AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.04 // 26.1.2024

Juhani Ojala vahvistamaan Gnistanin takalinjoja - "Täyttää ruudun erinomaisesti"

Juhani Ojala vahvistamaan Gnistanin takalinjoja - "Täyttää ruudun erinomaisesti"

"Jude" tuo vankkaa kokemusta Gnistaniin.

Gnistanin puolustus vahvistuu seitsemän eri maan pääsarjat kokeneella Juhani Ojalalla yksivuotisella sopimuksella.

Hongasta Gnistanin paitaan siirtyvä keskuspuolustaja Ojala pääsi parikymppisenä juhlimaan SM-kultaa HJK:n paidassa kauden 2009 päätteeksi. Elokuusta 2011 alkaneella pitkällä ulkomaan kiertuellaan Ojala on päässyt näkemään seitsemän eri maan pääsarjoissa. Suomen lisäksi Ojala on pelannut Sveitsin, Venäjän, Ruotsin, Tanskan, Skotlannin ja viimeisimpinä Kyproksen pääsarjoissa. Sveitsiläisen Young Boysin paidassa Ojala pääsi pelaamaan myös Eurooppa Liigaa kaudella 2012-13. Suomen maajoukkueessa toppari on pelannut kaikkiaan 32 ottelua.

Ojala palasi viime kesänä Kyprokselta Suomeen monta kokemusta rikkaampana. Urallaan 59 Veikkausliiga-ottelua pelannut 34-vuotias toppari on valmis ottamaan ison roolin Gnistanissa.

– Todella hyvillä fiiliksillä liityn Gnistaniin. Kunnianhimoiset tavoitteet kehittyä ja ulospäin heijastunut positiivinen ilme ovat antaneet seurasta hyvän kuvan.

– Meillä on hyvä sekoitus nuoria ja kokeneita pelaajia. Itselleni tärkeää on pyrkiä johtamaan esimerkillä ja auttamaan nuoria pelaajia sekä kentällä että kentän ulkopuolella. Olen valmis isoon rooliin ja uskon, että meillä on realistiset mahdollisuudet taistella korkeista sijoituksista jo tällä kaudella.

Päävalmentaja Jussi Leppälahti kommentoi Ojalan sopimusta.

– Etsimme periaatteessa hienon viime kauden pelanneen "Konna" Rasimuksen tilalle yhtä topparia ryhmäämme ja "Jude" täyttää tämän ruudun erinomaisesti. Harjoituksissa on heti näkynyt hänen valtava kokemuksensa. Hän on erinomainen lukemaan peliä, eikä hänellä ole pallon kanssa hätä. Toivottavasti pystymme auttamaan "Judea" pelaamaan ehjän ja hyvän kauden Ogelissa.

Gnistan tiedotti aiemmin portugalilaisen Tomás Castron liittymisestä keltanuttuun. Leppälahden mukaan tuoreet hankinnat nähdään todennäköisimmin Gnistanin kokoonpanossa vasta Liigacupin otteluissa.

– Molemmat uudet hankinnat ovat terveitä ja kunnossa, mutta molempien kohdalla halutaan nostaa kuormia fiksusti ja nousujohteisesti kohti Veikkausliigaa. Lähtökohtaisesti lauantain treenipeli tulee liian nopeasti, mutta katsotaan mikä tilanne on. Viimeistään Liigacupissa he tulevat tekemään debyyttinsä Gnistanissa.

Lisää uutisia