AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.04 // 25.1.2024

Hyökkääjä Asaad Babiker sopimukseen FC Lahden kanssa - Veikkausliigadebyytti oli lähellä jo kaudella 2021

Hyökkääjä Asaad Babiker sopimukseen FC Lahden kanssa - Veikkausliigadebyytti oli lähellä jo kaudella 2021

Asaad Babiker hakee vastuuta FC Lahdessa. (Kuva: Taneli Okkonen)

FC Lahti ja hyökkääjä Asaad Babiker ovat solmineet vuoden mittaisen pelaajasopimuksen. Sopimuksessa on myös optio yhdestä lisävuodesta.

Babiker siirtyy FC Lahteen yhteistyöseura Lahden Reippaasta, jossa hän debytoi kaudella 2021. Vasta 20-vuotias ja 183-senttinen hyökkääjä pelasi viime kaudella Kakkosessa 21 ottelua, joissa syntyi viisi osumaa.

FC Reippaan junioriputken läpikäynyt Asaad Babiker nousi FC Lahden edustusmiehistöön jo kaudella 2021. Tuolloin hän pelasi muutamia minuutteja Suomen Cupin lohkovaiheessa, mutta liigadebyytti jäi vielä silloin tekemättä. Seuraavat kaudet Babiker pelasi Lahden Reippaassa ollen yksi Reippaan parhaista maalintekijöistä.

Babiker ei itse ollut tyytyväinen päättyneen kauden tehoihin, mutta hän kasvoi vaikean kauden aikana pelaajana ja ihmisenä. Babiker siirtyy FC Lahteen mielellään ja kiittää samalla hänen uraansa auttaneita henkilöitä.

– Totta kai nyt on hyvä fiilis ja olen ylpeä, että olen päässyt tähän asti. Nyt vain pitää painaa töitä, että pääsen kokoonpanoon asti. Viimeksi olin liigassa vieraspelissä FC Hakaa vastaan penkillä ja pelipaitakin oli jo päällä. Minun piti tulla kentälle seuraavasta katkosta, mutta tuomari puhalsikin pelin päättyneeksi. Jos tällä kertaa pääsisi sitten jo kentällekin.

- Viime kausi oli tehojen puolesta huono, mutta kasvoin paljon pelaajana ja ihmisenä. Vaikka tehojen puolesta minulla meni huonosti, sain pidettyä pääni kunnossa ja pystyin auttamaan joukkuetta muuten. Joukkueena meillä meni hyvin ja siksi viime kauteen voi olla tyytyväinen. Urallani minua on auttanut FC Reippaaan 2003 syntyneiden joukkue ja koen, että heidän ansiostaan minun intohimo jalkapalloon vahvistui entisestään. Haluan kiittää myös Lahden Reipasta, kapteenistoa ja valmennusta, jotka jaksoivat pitkäjänteisesti tehdä töitä minun kanssani ja auttaa ja viedä minua eteenpäin, Babiker kiittelee.

Babiker pelasi jälleen edellisessä FC Lahden harjoitusottelussa isot minuutit. Hän kokee, että jokainen peli on vienyt häntä eteenpäin. Talvella esitetyistä hyvistä otteistaan huolimatta Babikerilla on jalat tukevasti maassa, vaikka unelmat ja tavoitteet ovat korkealla. Hän haluaa ansaita näytönpaikkansa ja käyttää sen. Seuraava mahdollisuus napata paikka avauskokoonpanosta Babikerille tulee jo lauantaina, kun FC Lahti avaa Liigacupin Turussa FC Interiä vastaan. Hänelle vastustaja on uusi, mutta nuorukainen on valmis antamaan kentällä kaikkensa, jos hän pääsee kentälle.

– Jokapäiväinen tavoitteeni on olla parempi kuin edellisenä päivänä. En salaa sitä, että suurimpana unelmanani on joskus pelata Mestarien liigaa, joko Lahdessa tai sitten ulkomailla. Pitää olla vähän hullujakin tavoitteita. Haluan saada talvella vastuuta ja kun näytönpaikka tulee, annan kentällä kaikkeni. Toivon, että kesällä peleissä on paljon yleisöä ja voimme viedä FC Lahtea yhdessä eteenpäin, Babiker kertoo.

Kaikki Veikkausliigan talvikauden 2023-24 siirrot löydät kootusti täältä.

Lähde: FC Lahden tiedote
Lisää uutisia