AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.04 // 24.1.2024

Tuore Viron maajoukkuetoppari sopimukseen HJK:n kanssa - optio aina kauden 2026 loppuun asti

Tuore Viron maajoukkuetoppari sopimukseen HJK:n kanssa - optio aina kauden 2026 loppuun asti

Kuva: Juha Tamminen

191-senttinen keskuspuolustaja Andreas Vaher ja HJK ovat tehneet sopimuksen kesäkuun 2024 loppuun.

Sopimus sisältää 2,5 vuoden option, joka pitäisi Vaherin klubilaisena kauden 2026 loppuun.

– Andreas on potentiaalinen tulevaisuuden pelaaja, joka tuo valmennukselle yhden vaihtoehdon lisää keskuspuolustukseen. Mikäli kaikki vaikuttaa edelleen kesällä hyvältä ja vastuuta tulee, sitten optio käytetään, urheilujohtaja Vesa Mäki kertoo.

Saksalaisen Bundesliiga-seura Freiburgin organisaatiosta saapuva Vaher on pelannut Viron poikien ja nuorten maajoukkueissa vajaat 30 ottelua, ja 12. tammikuuta tuli ensimmäisen 90-minuuttisen kirjaus myös A-maajoukkuetilille, kun Viro taipui Ruotsin talvimaajoukkueelle 1–2.

Klubin toppariosasto on ollut näihin päiviin asti kapea. Kun 20-vuotiaat Oliver Pettersson ja Michael Boamah (viime vuonna HJK Klubi 04) ovat pitkien poissaolojen jäljiltä edelleen toipilaina, oli keskusta ensimmäisellä treeniviikolla Aapo Halmeen, Joona Toivion ja viime kauden polvivamman vuoksi missanneen Patrik Raitasen varassa.

Hiljalleen linja vahvistuu: Tänään aamulla HJK julkisti 30-vuotiaan Carlos Moros Gracian siirron Ruotsista, nyt vuorossa on 19-vuotias Vaher – ja vielä yhdestä lisävahvistuksesta neuvotellaan parhaillaan. Tuore kaksikko on valmennuksen käytettävissä heti perjantaina Liigacupissa IFK Mariehamnia vastaan.

Tallinnalaisen Nõmme Kaljun kasvatti Vaher on viettänyt kolme viime vuotta Italiassa ja Saksassa, jossa stintti Bundesliiga-seura SC Freiburgin organisaatiossa jäi kuitenkin lyhyeksi: Pitkä loukkaantuminen viime kesänä johti siihen, että seura ja pelaaja purkivat sopimuksen yhteisymmärryksessä.

Vesa Mäki kuvailee Vaheria pelikäsitykseltään ja pallolliselta osaamiseltaan vahvaksi sekä hyväksi pääpelaajaksi, mutta fysiikassa ja nopeudessa on vielä parannettavaa. Vaher puolestaan luonnehtii itseään yleispätevällä termillä, joka on tullut varsin tutuksi ulkomaalaishankintojen ensimmäisessä haastattelussa HJK:ssa: hard-working.

– Tiedän, että HJK on iso seura, jonka kannattajilla on aina isot odotukset. Odotan kovasti tulevia päiviä, viikkoja ja pelejä auttaakseni itseäni ja joukkuetta kehittymään päivä päivältä paremmaksi.

Kaikki Veikkausliigan talvikauden 2023-24 siirrot löydät kootusti täältä.

Lisää uutisia