AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.04 // 24.1.2024

​Arvid Lundberg palaa Kyprokselta IFK Mariehamnin riveihin

​Arvid Lundberg palaa Kyprokselta IFK Mariehamnin riveihin

Arvid Lundberg liittyy jälleen Grönvittin ryhmään.

IFK Mariehamnin lupaava hyökkääjä Arvid Lundberg palaa Grönvittin riveihin lainapestiltään kyproslaisesta Pafos FC:sta.

17-vuotias Lundberg lainattiin viime elokuun lopussa Pafosiin, jolla on Kyproksen paras nuorisakatemia ja joka on yksi Kyproksen liigan kärkijoukkueista. Laina oli vuoden mittainen, mutta antoi Lundbergille halutessaan mahdollisuuden palata IFK Mariehamniin jo syyskauden jälkeen mikäli ei halua jatkaa Pafosissa.

Hiukan alle puolen vuoden jälkeen Lundberg on nyt päätynyt käyttämään sopimuksen suoman mahdollisuuden ja palata kotiin.

Pafosissa Lundbergilla oli ykkösjoukkuesopimus, mutta hän oli käytännössä osa U19-joukkuetta, jonka kanssa hän harjoitteli ja pelasi. Pafosin U19-joukkue voitti sekä ikäluokan sarjan että cupin vuonna 2023. Joukkue koostuu noin 25 pelaajasta, joista vain 5-6 on paikallisia ja seuran akatemia on Kyproksella ainoa kansainvälinen akatemia.

Kuluvalla kaudella Pafos johtaa jälleen Kyproksen U19-liigaa. Lundberg ehti pelata kymmenessä joukkueen tähän mennessä pelaamasta 13 ottelusta ennen paluutaan Maarianhaminaan. Tilille kertyi otteluita myös UEFA Youth Leaguen karsinnoissa.

- Jalkapalloilullisesti syksy Kyproksella on ollut hyvä, ympäristö on jalkapallon kannata hyvä ja Youth League -otteluiden pelaaminen ehkä kohokohta. Aika nopeasti minulle selvisi kuitenkin, etten näe pitkän tähtäimen kehittymistäni Kyproksella tai Pafos FC:ssa ja IFK Mariehamnilla oli samaan aikaan todella mielenkiintoinen projekti alkamassa etenkin meidän nuorten pelaajien osalta. Sen tähden päädyin käyttämään vaihtoehtoni palata IFK Mariehamniin ja olla täysillä mukana joukkueen kanssa pre-seasonilla, Lundberg kertoo.

- Ajatus Kyprokselle siirtymisen takana oli saada paljon peliaikaa ja kehittyä kansainvälisellä tasolla. Tämä myös mielestäni toteutui, mutta nyt olen keskittynyt kehittymään IFK Mariehamnissa ja ykkösjoukkueessa ja siihen, että voin olla osa hyvää kautta täällä.

Lundberg teki debyyttinsä Veikkausliigassa kesäkuussa 2023 voitto-ottelussa KuPS:aa vastaan. Nyt hän palaa ryhmään yhtenä seuran omista lupauksista, joiden IFK Mariehamn toivoo kehittyvän siten, että peliaikaa irtoaa vielä enemmän kaudella 2024 liigassa.

- On mukava päästä seuraamaan Arvidia, joka vietti syksyn tiukassa jalkapalloympäristössä. On myös mielenkiintoista nähdä miten uusi päävalmentaja Bruno Romão on näkee oman lupauksemme, IFK:n seurajohtaja Jimmy Wargh kommentoi.

Lähde: IFK Mariehamnin tiedote
Lisää uutisia