AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.04 // 23.1.2024

Jonathan Muzinga sopimukseen KuPS:n kanssa - "Voin luvata parempaa kuin viime vuonna"

Jonathan Muzinga sopimukseen KuPS:n kanssa - "Voin luvata parempaa kuin viime vuonna"

jonathan Muzingalla on kokemusta SJK:sta ja Hongasta. (Kuva: Juha Tamminen)

Kuopion Palloseura ja hyökkääjä Jonathan Muzinga ovat allekirjoittaneet pelaajasopimuksen, joka kattaa kauden 2024 ja sisältää seuran option kaudesta 2025.

Viimeiset viikot Kuopiossa testissä ollut 21-vuotias nuorukainen vakuutti testijaksollaan valmennuksen ja osapuolet päätyivät tekemään pelaajasopimuksen.

Viime kaudella Muzinga pelasi FC Hongan paidassa Veikkausliigassa kymmenessä ottelussa tehden niissä kaksi maalia. Näiden lisäksi peliminuutteja tuli myös Veikkausliigan eurolopputurnauksessa, Liigacupissa sekä Honka Akatemian riveissä Kakkosessa. Kauden 2023 aikana maaliahne hyökkääjä teki myös debyyttinsä Suomen nuorisomaajoukkueissa, kun Muzinga kirjautti syyskuussa tililleen 45 minuuttia harjoitusottelussa Islantia vastaan.

Ennen Honkaan siirtymistä Muzinga pelasi SJK Akatemian riveissä tehden kauden aikana kahdeksan täysosumaa Ykkösessä ja sai myös Veikkausliigadebyytin SJK:n riveissä. Vastaavasti kaudella 2021 Jonathan viimeisteli Ykkösessä yhdeksän maalia ja sitä edellisellä kaudella Kakkosessa 11 maalia.

Kuopion Palloseuran päävalmentaja Jani Honkavaara näkee Muzingassa paljon potentiaalia.

- Jonathan on nuori suomalainen hyökkääjä, jolla on meidän pelitapaamme hyviä ominaisuuksia, kuten nopeus ja kyky toimia viimeisessä linjassa ja erityisesti vastustajan boksissa. Hänellä oli vaikea viime kausi, minkä uskomme tuovan hänelle lisämotivaatiota. Jonathanilla on paljon myös kehitettävää, mutta uskomme hänen potentiaaliinsa, kertoo Honkavaara.

"Honsu" on erittäin tyytyväinen, sillä sopimuksen myötä Kuopion Palloseuralla on kaksi pelitapaan sopivaa hyökkääjää.

- Jonathanin sopimuksen myötä meillä on kaksi pelitapaamme sopivaa hyökkääjää, jotka tuovat meille mahdollisuuksia tuoda hyökkäykseen lisävoimaa myös vaihtopenkiltä. Olen erittäin tyytyväinen, tiivistää Honsu.

Tammikuun harjoitusottelussa yhden maalin Mikkelin Palloilijoita vastaan tehnyt Muzinga näkee tulevan kauden suurena mahdollisuutena.

- Viime kausi oli täynnä ylä- ja alamäkiä, enkä saanut itsestäni kaikkea irti. Nyt olen kuitenkin paremmassa kunnossa ja kehitysaskeleet ovat huomattavasti selkeämmät. Voin luvata, että tulee parempia tuloksia kuin viime kaudella – tavoittelen paljon vastuuta ja tietysti haluan tehdä paljon maaleja, kertoo Muzinga.

Kaikki Veikkausliigan talvikauden 2023-24 siirrot löydät kootusti täältä.

Lisää uutisia