AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.03 // 19.1.2024

Peter Michael siirtyy Romanian pääsarjaan - VPS:lle merkittävä korvaus tähtihyökkääjästä

Peter Michael siirtyy Romanian pääsarjaan - VPS:lle merkittävä korvaus tähtihyökkääjästä

Peter Michaelin ura jatkuu CFR Cluj'n riveissä. (Kuva: Juha Tamminen)

Veikkausliigan vuoden pelaajaksi 2023 valittu Peter Michael siirtyy Romaniaan CFR Clujiin.

VPS käytti viime syyskuussa Michaelin sopimukseen kuuluneen vuoden mittaisen option, jonka seurauksena seura saa siirrosta merkittävän korvauksen. Osapuolten sopimuksen mukaisesti molemmat seurat tiedottivat asiasta samanaikaisesti.

Michael oli viime kaudella Vepsun suurimpia tähtiä sijoittuen Veikkausliigan maalipörssissä toiseksi 17 osumallaan, sekä voittaen lukuisia henkilökohtaisia palkintoja, kuten esim. vuoden hyökkääjän palkinnon. Michael valittiin kuluneella kaudella kuukauden pelaajaksi neljä kertaa peräkkäin, ja otti nimiinsä Veikkausliigan ennätyksen tekemällä maalin kymmenessä ottelussa peräkkäin. Michael saapui viime kauden alla Vepsuun Norjan kolmanneksi korkeimmalla sarjatasolla pelaavasta IL Grorudista.

Michael etenee urallaan uusia haasteita kohti, mutta aikoo vaalia muistojaan Vaasasta ja Vepsusta.

- Sydämellinen kiitos kaikille VPS.n kannattajille heidän tuestaan minua kohtaan. Vaikka lyhyt aikani Vepsussa on tullut päätökseen, rakkauteni kannattajia, joukkuetovereitani sekä valmentajiani kohtaan on ikuista.

- Niin kauan, kun muistini pelaa, VPS säilyy sydämessäni, Michael kertoo.

VPS:n urheilujohtaja Petri Vuorinen kertoo Michaelin siirron olevan iso asia molemmille osapuolille.

- Ensinnäkin koko seura onnittelee Peteriä upeasta saavutuksesta. Häntä odottaa uudet haasteet, ja haluammekin, että pelaajat menestyvät ja etenevät urallaan. Juuri tämän takia tätä työtä teemme. Haluamme menestyä seurana, sekä luoda lisää menestystarinoita.

- On tärkeää, että pystymme kehittymään seurana, ja tämänkaltainen pelaajasiirto mahdollistaa sen, että olemme paljon vakaammalla pohjalla. Peterin kaltainen menestystarina on juuri sellainen, mitä haluamme luoda, ja toivottavasti niitä nähdään jatkossakin. Tämä on todella positiivinen asia seurankin kannalta, Vuorinen huomauttaa.

Michaelin uusi seura CFR Cluj pelaa Romanian korkeimmalla liigatasolla Liga I:ssä, ja on parhaillaan kuluvan kauden sarjataulukossa toisella sijalla. Joukkue on mm. pelannut Mestarien liigan lohkovaiheessa kausilla 2008-09 ja 2012-13, Eurooppa liigassa kausina 2009-10, 2019-20 ja 2020-21, sekä Konferenssiliigassa 2021-22 ja 2022-23.

Kaikki Veikkausliigan talvikauden 2023-24 siirrot löydät kootusti täältä.

vko.25 // 21.6.2024
Lisää uutisia