AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.03 // 17.1.2024

​IFK Mariehamn vahvisti rivejään – testissä olleet Okereke ja Reid sopimuksiin

​IFK Mariehamn vahvisti rivejään – testissä olleet Okereke ja Reid sopimuksiin

Jayden Reidilla on kokemusta Championshipia myöten. (Kuva: IFK Mariehamn)

IFK Mariehamn on solminut alkuvuoden testissä olleen kaksikon Emmanuel Okereken ja Jayden Reidin kanssa kaksivuotiset sopimukset.

Okereke on testipelaajista ollut pisimpään paikalla tultuaan Ahvenanmaalle jo ennen joulua. Hän on 20-vuotias ja kotoisin Nigeriasta. Okereken pelipaikka on ensisijaisesti topparina, mutta hän pystyy pelaamaan myös keskikentällä puolustavassa roolissa. Pkereke on koko tähänastisen uransa pelannut kotimaassaan.

Reid puolestaan on englantilainen laituri, joka pystyy pelaamaan sekä vasemmalla että oikealla. 22-vuotias Reid on Manchester Unitedin nuorisoakatemian kasvatti. Hän siirtyi vuonna 2017 Swansean U18-joukkueeseen ja sen jälkeen hän on edustanut Englannissa useampia seuroja kuten Birmingham, Barrow, Walsall ja Portsmouth.

Reid on pelannut myös neljä ottelua Englannin kakkostasolla Championshipissa Birminghamin riveissä. Hänen isoveljensä Tyler on tuttu nimi suomalaisen jalkapallon seuraajille muun muassa Jarosta ja VPS:sta.

Kaksikko vakuutti testiviikkoinaan IFK Mariehamnin päävalmentaja Bruno Romãon tiimeineen ja tuloksena oli sopimus kummankin kanssa. Nyt kaksikko odottaa jo tulevaa IFK Mariehamnin kanssa.

- Olen todella tyytyväinen sopimuksesta tähän mahtavaan seuraan. Olen valmis hankkimaan hienoja muistoja ja auttaa seuraa voittamaan mestaruuksia, Okereke linjaa.

- Olen tosi iloinen päästessäni seuraan, valmennusryhmä ja pelaajat ovat ottaneet minut lämpimästi vastaan. Odotan pelaamista omien faniemme edessä ja pääseväni osaksi muistorikasta kautta 2024, Reid toteaa.

IFK Mariehamnin toimitusjohtaja ja urheilutoimenjohtaja Jimmy Wargh on tyytyväinen siihen, että sopimuksiin kaksikon kanssa päästiin lyhyiden neuvotteluiden jälkeen.

- Molemmat ovat esiintyneet oikein hyvin testijakson aikana, joten olen hyvin tyytyväinen siihen, että saimme heidät riveihimme. He tuovat kumpikin kärkipään osaamista omille pelipaikoilleen, Wargh sanoo.

Tärkeää on Warghin mukaan myös se, että molempien sopimus on kaksivuotinen.

- Kaksivuotisten sopimusten myötä voimme kehittää heitä kaikessa rauhassa ja lisäksi tietysti tulee mahdollisuus myyntiin, jos kehitys etenee vauhdilla.

Kaikki Veikkausliigan talvikauden 2023-24 siirrot löydät kootusti täältä.

Lähde: IFK Mariehamnin tiedote
vko.25 // 21.6.2024
Lisää uutisia