AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.03 // 16.1.2024

Gnistan vahvistaa puolustustaan - Elias Äijälä sopimukseen

Gnistan vahvistaa puolustustaan - Elias Äijälä sopimukseen

Elias Äijälä debytoi Veikkausliigassa jo kaudella 2022. (Kuva: Juha Tamminen)

Laitapuolustaja Elias Äijälä liittyy Gnistanin riveihin yksivuotisella sopimuksella.

Keväällä 21 vuotta täyttävä Äijälä on läpikäynyt Hongan junioripolun, jonka huipennukseksi nuorukainen debytoi Veikkausliigassa kaudella 2022, jolloin lupaavalle puolustajalle kertyikin heti 18 pelattua liigaottelua. Viime kaudella minuutteja kertyi 11 sarjaottelussa, jonka lisäksi Äijälä oli aloituskokoonpanossa molemmissa Hongan Eurooppa-liigan karsintaotteluissa Tobol Kostanayta vastaan.

Vasemman laitapuolustajan tontilla parhaiten viihtyvä Äijälä odottaa uutta haastetta innokkain mielin ja selkein tavoittein.

– Olen hyvillä mielin aloittamassa kautta uudessa ympäristössä. Kun kuulin, että Gnistan nousee Veikkausliigaan Hongan paikalle, tuntui se oikealta askeleelta uralleni. On mielenkiintoista päästä pelaamaan ja treenaamaan uudessa ympäristössä ja joukkueessa.

- Tavoitteenani on näyttää uudelle kotiyleisölle ansaitsevani paikkani ja vastuuni joukkueessa sekä lyödä Veikkausliigassa kunnolla läpi. Haastetta Veikkausliigassa riittää ja sitä varten minun sekä muun joukkueen on tehtävä paljon töitä, jotta saamme tästä hienon kauden.

Gnistanin päävalmentaja Jussi Leppälahti luonnehtii uutta sopimuspelaajaa seuraavasti.

– Elias on nuoresta iästään huolimatta jo pelannut Veikkausliigassa merkittävällä tavalla. Hänellä on hyvä vasen jalka. Jos hän pystyy nostamaan vähän puolustamisensa intensiteettiä, niin hän tulee pelaamaan liigassa todella hyvin.

Lisää uutisia