AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.02 // 13.1.2024

Atte Sihvosen ura jatkuu Ykkösliigassa

Atte Sihvosen ura jatkuu Ykkösliigassa

Paluu Turkuun. (Kuva: Juha Tamminen)

Turun Palloseuran oma kasvatti Atte Sihvonen tekee paluun TPS-paitaan kahden vuoden tauon jälkeen.

Keskikenttäpelaaja Sihvonen, 27, on allekirjoittanut Ykkösliigassa pelaavan TPS:n kanssa 1+1-vuotisen sopimuksen. Kaksi edellistä kautta Sihvonen on pelannut Veikkausliigaa FC Hakassa. Edellisen kerran Sihvonen edusti TPS:ää kaudella 2021.

– Tuntuu tosi hyvältä palata Turkuun ja Tepsiin. Olen jutellut TPS:n seura- ja valmennusjohdon kanssa useampaan otteeseen tässä talven aikana. TPS:ssä on selkeä visio siitä, miten toimintaa lähdetään viemään eteenpäin ja halusin ehdottomasti olla mukana tässä uudessa prosessissa, Sihvonen sanoo TPS:n sivuilla.

– Päävalmentaja Miika Nuutisen kanssa keskustelin siitä, miten toimintaympäristöä ja joukkueen arkea halutaan kehittää, ja minusta tuntuu vahvasti siltä, että olemme nyt hyvällä tiellä menossa oikeaan suuntaan, Sihvonen jatkaa.

Sihvonen on pelipaikaltaan puolustava keskikenttäpelaaja, mutta tarvittaessa hän pystyy pelaamaan myös keskuspuolustajana, sillä uransa alkuvuodet hän pelasi topparina. Turussa syntynyt ja kasvanut Sihvonen aloitti jalkapallon pelaamisen Turun Nappulaliigassa ja siirtyi 12-vuotiaana TPS:n riveihin. Sihvonen kulki Palloseuran junioriputken läpi aina A-nuoriin asti. Junioriuransa hän huipensi A-nuorten Suomen mestaruuteen vuonna 2015. Sihvonen toimi tuolloin TPS:n mestarijoukkueen kapteenina.

Aikuisurallaan Sihvonen on TPS:n lisäksi edustanut FC Hakaa, Rovaniemen Palloseuraa, EIF:ää, SalPaa, Maskun Palloseuraa ja Åbo IFK:ta. Veikkausliigassa hän on pelannut yhteensä 87 ottelua.

vko.25 // 21.6.2024
Lisää uutisia