AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.02 // 11.1.2024

FC Lahti hankki maalivahdin Portsmouthista - "Hän haluaa huipulle ja isoille kentille"

FC Lahti hankki maalivahdin Portsmouthista - "Hän haluaa huipulle ja isoille kentille"

FC Lahti vahvisti rivejään. (Kuva: Mira Lönnqvist)

FC Lahti ja englantilainen maalivahti Joshua Oluwayemi ovat solmineet vuoden pelaajasopimuksen.

Oluwayemi siirtyy Lahteen Englannin League Onen Portsmouth FC:sta. Hän on 22-vuotias ja 185-senttinen maalivahti. Oluwayemillä on Englannin passin lisäksi myös Nigerian kansalaisuus ja hän onkin kertaalleen ollut Nigerian maajoukkueen matkassa.

Lontoossa nigerialaisdiasporassa elävään perheeseen syntynyt Joshua Oluwayemi kävi läpi Tottenham Hotspurin junioriputken. Miesten debyyttinsä hän teki lainalla Maidenhead Unitedissa viidenneksi korkeimmalla sarjatasolla. Kassari ei kuitenkaan onnistunut läpimurrossaan Valioliigaseura Tottenhamissa ja hän siirtyi lopulta kolmanneksi korkeimmalla sarjatasolla pelaavan Portsmouth FC:n organisaatioon. Oluwayemi sai vastuuta Cup-kilpailuissa ja hän pääsi kentälle myös neljässä League Onen ottelussa.

Viimeisimpänä Oluwayemi nousi ykkösvahdiksi Chelmsford Cityssä, joka pelasi Englannin kuudenneksi korkeimmalla sarjatasolla. Oluwayemi kutsuttiin myös Nigerian maajoukkueeseen, joka kohtasi Yhdysvalloissa Meksikon ystävyysottelussa, mutta maajoukkuedebyytti odottaa vielä itseään.

Oluwayemi on nopea ja hänen pomppuominaisuutensa ovat erinomaiset. Nuorukainen on myös vahva yksi-vastaan-yksi-tilanteissa ja hän on hyvä reaktiotorjuja. Oluwayemi haluaa pitää maalinsa aina puhtaana ja yksi hänen vahvuuksiaan onkin juuri henkisellä puolella. Hän työskentelee sitkeästi ja sinnikkäästi päämääränsä eteen.

Kontakti FC Lahden ja Portsmouthin välillä syntyi Lahden maalivahtivalmentaja Oliver Pannellin kautta. Motivoitunut ja urallaan eteenpäin pyrkivä Oluwayemi saapuu Lahteen innostuneena. Päävalmentaja Toni Lindberg odottaa kuun loppua, jolloin hän pääsee työskentelemään Oluwayemin kanssa.

– Oliverin kontakteilla oli iso merkitys tässä siirrossa. Oluwayemi on pelannut jo kovatasoisessa ja isossa League Onen organisaatiossa, joten hän ymmärtää, mitä jalkapallo on huipulla. Oluwayemi saapuu Lahteen tammikuun lopussa. Hän on vielä nuori, mutta erittäin motivoitunut ja haluaa huipulle ja isoille kentille, Lindberg kertoo.

Koripallosta ja elokuvista kentän ulkopuolella pitävä Oluwayemi liittyy FC Lahden joukkueeseen mielellään. Maalivahti ei aikaisemmin ole käynyt Suomessa, mutta hän on huomannut maan tuottavan hyviä maalivahteja ja hän on myös pannut merkille suomalaisseurojen otteita Euroopan kentillä. Oluwayemi odottaa innolla, että hän pääsee aloittamaan työskentelynsä Suomessa.

– Olen innoissani sopimuksesta ja uudesta haasteesta ja mahdollisuudesta uralleni. Tiesin etukäteen, että Lahti on tunnin päässä Helsingistä. Suomi on iso talvi- ja hiihtourheilussa, mutta Lukas Hradecký on minulle tutumpi asia Suomesta. Hän on erittäin hyvä ja kokenut maalivahti. Olen myös nähnyt suomalaisseurojen kehittyneen Euroopan pelikentillä. On etuoikeus tulla pelaamaan seuraanne. Tulen antamaan kaikkeni joukkueen menestyksen eteen. En malta odottaa kauden alkua, Oluwayemi sanoo.

Kaikki Veikkausliigan talvikauden 2023-24 siirrot löydät kootusti täältä.

Lisää uutisia