AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.02 // 10.1.2024

KuPS:lle kaksi uutta pelaajaa

KuPS:lle kaksi uutta pelaajaa

Jani Honkavaara oli sopimuksiin tyytyväinen. (Kuva: Niklas Pehkonen)

Kuopion Palloseura on solminut kaksi pelaajasopimusta. Joulukuun testijaksolla olleet nigerialainen Paul Ogunkoya ja seuran omasta akatemiasta harjoitusjaksolle tullut Samu Koistinen tekivät sopimukset KuPSin kanssa.

Vasta 19-vuotias nigerialainen hyökkääjä Paul Ogunkoya siirtyy Kuopioon vuoden lainasopimuksella Mahanaim FC:stä ja sopimukseen sisältyy KuPSin osto-optio. Testijakson aikana selvisi, että Paulilla on edessä vielä lyhyt kuntoutusjakso, mutta päävalmentaja Jani Honkavaara näki kuukauden aikana, että hyökkääjässä on paljon potentiaalia.

Nuorelle hyökkääjälle sopimus Kuopion Palloseuran kanssa oli mieluinen.

- On todella hienoa olla täällä Kuopiossa ja saada tämä mahdollisuus Kuopion Palloseurasta. Nyt pitää vain tehdä kovasti töitä ja näyttää, että pystyn pärjäämään täällä hyvin, Paul kertoo KuPS:n verkkosivuilla.

21-vuotias puolustaja Samu Koistinen pelasi viime kaudella KuPS Akatemiassa kakkosessa ja pääsi edustuksen harjoitusjaksolle mukaan joulukuussa. Loistavasti harjoitusotteluissa pelannut Koistinen vakuutti valmennuksen ja solmi sopimuksen edustuksen kanssa heti tammikuun ensimmäisellä viikolla. Sopimus on kestoltaan yksivuotinen.

- Tosi hyvät fiilikset tehdä sopimus KuPSin edustusjoukkueen kanssa, tästä on niin sanotusti unelmoitu. Joulukuun testijakso meni mielestäni hyvin ja voi olla tyytyväinen, että myös seura näki sen niin. Ensi kaudella tavoitteena on tapella jokaisesta peliminuutista, vaikka tiedän, että sen eteen pitää tehdä paljon töitä, kertoo puolestaan Koistinen.

Päävalmentaja Jani Honkavaara näkee, että testijakson kautta sopimuksiin päässeet pelaajat ovat molemmat todella potentiaalisia tulevaisuuden pelaajia.

- Samu suoriutui testijaksosta erittäin hyvin ja omaksui asioita nopeasti. Hänen asenteensa ja halunsa kehittyä olivat erittäin hyvällä tasolla, ja siksi halusimme palkita hänet sopimuksella. Matka pelaavaan kokoonpanoon on hänellä vielä pitkä, mutta hänen halullaan kehittyä kaikki on mahdollista, kertoo Super-Honsu Koistisesta.

Nuoressa nigerialaishyökkääjässä Honkavaara näkee paljon potentiaalia.

- Ogu on ollut vasta lyhyen ajan Euroopassa ja hänen kokonaisvaltaisessa pelaamisessaan on vielä paljon kehitettävää, mutta hänen fyysiset ominaisuutensa saivat meidät tarjoamaan hänelle sopimusta. Hän on vielä nuori, ja näemme hänessä paljon potentiaalia kehittyä hyväksi hyökkääjäksi. Etsimme hänen lisäkseen joukkueeseen vielä toista hyökkääjää, kertoo Honkavaara.

Kaikki Veikkausliigan talvikauden 2023-24 siirrot löydät kootusti täältä.

Lähde: KuPS:n verkkosivut
vko.25 // 21.6.2024
Lisää uutisia