AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.01 // 5.1.2024

Nuorta voimaa Gnistaniin - ex-honkalaiset Pauli Katajamäki ja Roope Pyyskänen sopimuksiin

Nuorta voimaa Gnistaniin - ex-honkalaiset Pauli Katajamäki ja Roope Pyyskänen sopimuksiin

Pauli Katajamäellä on myös Veikkausliigatuntumaa. (Kuva: Juha Tamminen)

Laitahyökkääjä Pauli Katajamäki sekä hyökkäävä keskikenttäpelaaja Roope Pyyskänen siirtyvät Gnistaniin yksivuotisilla sopimuksilla. Katajamäen sopimus sisältää option vuodesta 2025.

Lupaava laitahyökkääjä Pauli Katajamäki liittyy Gnistaniin kasvattajaseuransa Hongan organisaatiosta. Viime kauden 21-vuotias Katajamäki vietti lainasopimuksella Salon Palloilijoissa pelaten kahdeksan Ykkösen sarjaottelua sekä kaksi alemman jatkosarjan ottelua. Kaudella 2022 Katajamäki teki debyyttinsä Veikkausliigassa pelaten yhdessä Hongan sarjaottelussa.

Katajamäki on hiljalleen tehnyt tuloaan miesten peleihin, mutta häneltä löytyy myös kokemusta Suomen kolmen eri ikäluokan maajoukkueista vuosien 2019-21 aikana. Gnistaniin nuorukainen siirtyy läpimurto mielessään.

– Liityn joukkueeseen erittäin hyvillä fiiliksillä. Olen kuullut Gnistanista paljon hyvää ja seuraillut pelejä aikaisemmin. Tavoitteena saada ehjä kausi ja sitä kautta saada myös hyviä esityksiä Veikkausliigassa. Olen valmis taistelemaan peliajasta ja uskon, että hyvillä näytöillä mahdollisuus kasvattaa omaa roolia joukkueessa.

Päävalmentaja Jussi Leppälahti kommentoi seuraavasti.

– Pauli tuo meille valtavasti nopeutta ja uhkaa laidalle. Hän on kärsinyt vähän loukkaantumisista viime kausina, mutta nyt hän on terveenä ja meille varmasti potentiaalinen läpimurtopelaaja liigatasolle.

Gnistaniin siirtyvän Roope Pyyskäsen tausta on monella tapaa yhteneväinen Katajamäen kanssa. Hongan kasvatti oli koko viime kauden lainalla SalPassa. Parhaiten keskikentän hyökkäävissä rooleissa viihtyvä Pyyskänen pelasi Ykkösessä todellisen läpimurto-kauden, sillä 21 sarjaottelussa syntyi viisi maalia ja kuusi maalisyöttöä, jonka lisäksi minuutteja kertyi myös neljässä alemman jatkosarjan ottelussa. Katajamäen tavoin myös Pyyskänen debytoi Veikkausliigassa Hongan paidassa kaudella 2022, mutta todellinen askel liigatasolle on edessä vasta nyt Gnistanin paidassa.

Pyyskänen on pelannut kolme ottelua Suomen alle 16-vuotiaiden maajoukkueessa kesällä 2018. Näissä otteluissa syntyi yksi osuma Latvian verkkoon. Roope Pyyskänen odottaa innolla tulevaa haastetta Veikkausliigassa.

– Gnistanin tekemistä Ykkösessä oli viime kaudella hieno seurata ja olen iloinen, että pääsen ryhmään mukaan. Viime kausi SalPassa sujui kohtuullisen hyvin, joten uskon Gnistanin ja Veikkausliigan olevan oikea steppi urallani. Haaste on kova sekä itselleni sekä joukkueelle, mutta uskon sen olevan vain hyvä asia ja odotan innolla alkavaa kautta Gnistanin väreissä. Joukkueessa on hyvä taso sekä kilpailutilanne, joten on paiskittava paljon töitä ja todistettava kentällä oma tasonsa.

Jussi Leppälahti kommentoi Pyyskäsen siirtoa seuraavasti.

– Roope on täysin meidän arvojemme mukainen urheilija. Hän on helppo valmennettava, sillä hän ei pelkää työntekoa ja sitoutumista. Hän tuo meille syöttötaitoa ja ratkaisu-uhkaa huikean oikean jalkansa ansiosta.

Lisää uutisia