AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.52 // 30.12.2023

​Viisi täysin uutta päävalmentajaa Veikkausliigassa – pidempi kokemus vain Honkavaaralla ja Vasaralla

​Viisi täysin uutta päävalmentajaa Veikkausliigassa – pidempi kokemus vain Honkavaaralla ja Vasaralla

"Honsu" on ottelumäärällä mitaten kokenein Veikkausliigavalmentaja. (Kuva: Juha Tamminen)

Veikkausliigajoukkueiden päävalmentajat kaudelle 2024 ovat selvillä, kun IFK Mariehamnkin julkisti päävalmentajavalintansa joulun alla.

Päävalmentajapuolella Veikkausliigassa nähdään tulevalla kaudella melkoisesti uutta verta. Ainoastaan KuPS:n Jani Honkavaara (220 Veikkausliigaottelua) ja FC Interin Vesa Vasara (169) ovat valmentaneet Veikkausliigatasolla jo pidempään.

Kolmantena listalla tulee VPS-luotsi Jussi Nuorela, joka on kahden kauden aikana luotsannut Vepsua 60 Veikkausliigaottelussa. Kokemusta useammalta kaudelta on myös AC Oulun Rauno Ojasella, joka on ollut useampaan otteeseen joko yksin tai jaetusti vastuussa Laivastonsinisten valmennuksesta.

Vajaan kauden verran kokemusta Veikkausliigassa valmentamisesta on EIF:n Gabri Xatartilla KTP:sta, Gnistanin Jussi Leppälahdella samoin KTP:sta ja FC Lahden Toni Lindbergillä samasta seurasta päättyneen kauden lopusta.

Ilman aiempaa Veikkausliigakokemusta on viisi päävalmentajaa eli Stevie Grieve (SJK), Andrew Smith (FC Haka), Ferran Sibila (HJK), Bruno Romão (IFK Mariehamn) ja Joonas Rantanen (Ilves). Kvintetistä Grieve valmensi päättyneellä kaudella SJK Akatemiaa ja Rantanen Gnistania, joten tällä kaksikolla tuntuma suomalaiseen jalkapalloon on kuitenkin entuudestaan olemassa.

Lisää uutisia