AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.51 // 22.12.2023

​Matias Ojala IFK Mariehamniin - "Kaikki edellytykset ottaa johtava rooli joukkueessa"

​Matias Ojala IFK Mariehamniin - "Kaikki edellytykset ottaa johtava rooli joukkueessa"

Matias Ojala vaihtaa Grönvittin väreihin. (Kuva: Juha Tamminen)

IFK Mariehamn on joulun alla vahvistanut rivejään vielä yhdellä hankinnalla Matias Ojalan solmittua kauden 2024 kattavan sopimuksen.

Ojala debytoi Veikkausliigassa jo 15-vuotiaana ja on pelannut AC Oulun, PS Kemin, Ilveksen ja FC Interin riveissä. Kaikkiaan nyt 28-vuotias Ojala on pelannut 168 Veikkausliigaottelua ja tilillä on myös 20 poikien maaottelua.

Ojalan ensisijainen pelipaikka on hyökkäävänä keskikenttäpelaajana ja hän pystyy pelaamaan myös oikealla keskikentällä ja kokemusta on myös oikean laitapakin tontilta.

- Kun nyt rakennamme joukkuetta, haemme ulkopuolelta pelaajia, jotka pystyvät tuomaan joukkueeseen vahvan keskilinjan ja siinä Matias on tärkeä palanen. Hän on edelleen hienossa iässä jalkapalloilijaksi ja hänellä on vankka kokemus yli 150 liigaottelun myötä, joten kyse on paikkansa liigassa vakiinnuttaneesta pelaajasta, jolla on vahva rutiini, IFK Mariehamnin toimitus- ja urheilutoimenjohtaja Jimmy Wargh sanoo.

- Hänellä on kaikki edellytykset ottaa johtava rooli joukkueessa ja toimia myös roolimallina nuoremmille pelaajille. Jos hän välttyy loukkaantumisilta ja on hyvässä kunnossa, uskomme että hän voi olla yksi avainpelaajistamme tulevalla kaudella. Olen todella iloinen, että Matias halusi tulla meille ja olla osa projektiamme rakentaa uutta joukkuetta tulevaisuuteen.

Ojala itse on innoissaan tarttumassa haasteeseen uudessa ympäristössä ja lähtee hakemaan isoa roolia joukkueessa.

- Minulla on isot odotukset tulevalle kaudella. Kun IFK otti yhteyttä, huomasin heti, että he haluavat minut ja ovat kaavailleet isoa roolia osalleni. Se oli suurin syy miksi IFK:hon tulin. Nyt on kiinni vain itsestäni ja siitä että osoitan olevani valmis sellaiseen rooliin, Ojala sanoo.

- Ennen kuin allekirjoitin sopimuksen juttelin myös parin aiemman IFK-pelaajan kanssa ja heillä oli paljon positiivista sanottavaa seurasta ja ajastaan Grönvittissä. Nyt toivotan kaikille hyvää joulua ja nähdään tammikuussa.

Joulunviettoon vetäytyy myös seurajohto.

- Kun olemme nyt saaneet päävalmentajakysymyksen ratkaistua ja pari kokenutta kotimaista pelaajaa riveihin, tuntuu hyvältä pitää hiukan jouluvapaata, Wargh toteaa.

Lähde: IFK Mariehamnin tiedote
Lisää uutisia