AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.50 // 15.12.2023

VPS:n lupaava Kalle Huhta pitkään sopimukseen - "Tavoitteena liigadebyytti"

VPS:n lupaava Kalle Huhta pitkään sopimukseen - "Tavoitteena liigadebyytti"

Kuva: Apollo Photo

VPS on solminut kolmivuotisen pelaajasopimuksen Kalle Huhdan kanssa. Huhta nähdään täten Vepsun riveissä ainakin kauden 2026 asti.

Huhta on hyökkäyspään pelaaja, joka pelasi viime kaudella VPS:n B-junioreissa mm. P17 SM-sarjaa. Vasempana laitahyökkääjänä viihtyvä Huhta on taitava pallonkuljettaja sekä loistava haastamaan puolustuslinjaa.

Huhdan mukaan lapsuuden unelma on sopimuksen kautta käynyt toteen. Huhta saapui Vepsun junioreihin 2018 paikallisvastustaja FC Kiiston organisaatiosta, ja saapumisestaan lähtien Huhdan unelmana on ollut päästä edustusjoukkueen mukaan.

- Todella hyvät fiilikset sopimuksesta. Olen ollut seurassa jo kauan, ja nyt tuntuu todella hyvältä, saan tarinalle jatkoa.

- Olen saapumisestani lähtien halunnut saada tämän saavutettua. Tämä on ollut hyvä tavoite, ja kiva kun se nyt tapahtui, Huhta kertoo.

Viime kaudella Huhta oli vahva suorittaja Vepsun B-junioreissa. Tulevalla kaudella Huhdalla on selkeät tavoitteet kehittymisen suhteen.

- Viime kaudella oli hyviä ja huonoja pelejä. Jotkut asiat vaativat parannusta, mutta kausi meni lopulta hyvin. Olen tyytyväinen kokonaisuuteen.

- Tällä kaudella tavoitteenani on treenata paljon edustuksen kanssa, kehittyä yhä enemmän ja tehdä mahdollisesti jossain vaiheessa vielä liigadebyytti, Huhta tuumaa.

VPS:n valmentaja Henri Sillanpää valmentaa Huhtaa myös B-junioreissa, ja näkee nuorella pelaajalla kirkkaan tulevaisuuden.

- 16-vuotias Kalle on jälleen yksi hyvä esimerkki laadukkaasta juniorityöstä, mitä Vepsussa on jo useamman vuoden ajan tehty. Kalle siirtyi jo nuorena poikana FC Kiistosta Vepsun 07-ikäluokkaan, ja on tulevana kautena myös suuressa roolissa B-junioreiden SM-karsintasarjassa.

- Hän elää ja hengittää jalkapalloa, ja on ollut varma näky kentillä vapaa-ajalla. Kalle on taitava ja hyvä 1v1 hyökkäystilanteissa, joka on päässyt pelaamaan oman ikäluokkansa maaotteluita. Tulevaisuus näyttää, kuinka pitkälle taidot riittävät, mutta tahdosta se ei tule jäämään kiinni, Sillanpää hehkuttaa.

vko.25 // 21.6.2024
Lisää uutisia