AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.50 // 15.12.2023

Baba Mensah ei jatka VPS:ssa - sopimus TPS:n kanssa sinetöity

Baba Mensah ei jatka VPS:ssa - sopimus TPS:n kanssa sinetöity

Paidan väri pysyy samana, mutta seura vaihtuu Baba Mensahilla. (Kuva: ju)

Turun Palloseura on solminut 1+1-vuotisen pelaajasopimuksen keskuspuolustaja Baba Mensahin kanssa.

Viime kaudella Vaasan Palloseuraa edustanut 29-vuotias Mensah saapui TPS:n testiin joulukuun alussa. 190-senttinen ghanalaistoppari vakuutti taidoillaan, motivaatiollaan ja persoonallaan päävalmentaja Miika Nuutisen.

– Baba on kaikin puolin erinomainen lisä meidän joukkueeseemme. Baba tulee olemaan yksi puolustuksen vankoista tukipilareista. Hän on isokoinen ja fyysisesti vahva pelaaja, joka on erittäin kova luu kaksinkamppailuissa, Nuutinen luonnehtii.

– Pelillisten asioiden lisäksi minulle on tärkeää myös se, millaisista ihmisistä joukkue koostuu. Testijaksolla Baba teki vaikutuksen sekä iloisella persoonallaan että halullaan oppia uutta ja auttaa joukkuetta, Nuutinen kommentoi.

Mensah on rutinoitunut ammattilainen, jolla on vyöllään tukku kovia pelejä. Keskuspuolustaja on edustanut Ghanaa juniorimaajoukkueessa ja pelannut myös yhden A-maaottelun. Veikkausliigassa Mensah on pelannut 82 ottelua Ilveksen, IFK Mariehamnin ja VPS:n riveissä. Mensahilla on lisäksi kokemusta Ruotsin ja Ghanan pääsarjoista.

Viimeiset seitsemän vuotta Suomen kentillä pelannut toppari on iloinen sopimuksesta TPS:n kanssa ja odottaa innoissaan tulevaa kautta. Puolentoista viikon mittainen testijakso Tepsissä antoi Mensahille hyvän kuvan turkulaisseurasta.

– Halusin jatkaa uraani Suomessa, tämä on ihana maa asua ja elää. Olen tosi iloinen sopimuksestani TPS:n kanssa. Seurassa on selkeästi lähdetty kulkemaan uutta tietä pitkin, ja näkemäni ja kuulemani perusteella valittu suunta on oikea, Mensah sanoo.

– Vaikka olen pelaajana jo varsin kokenut, haluan edelleen oppia uutta – ihan jokainen päivä. Olen saanut TPS:n uudesta valmennustiimistä tosi positiivisen ja ammattimaisen kuvan. Valmentajamme antavat paljon palautetta ja osaavat tehdä sen oikealla tavalla. Uskon, että pystyn TPS:ssä kehittämään itseäni pelaajana ja samalla auttamaan joukkuetta saavuttamaan hyviä tuloksia kentällä, Mensah tuumaa.

Lisää uutisia