AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.48 // 28.11.2023

Marc Nordqvist jatkaa IFK Mariehamnissa – maalivahtiosasto koossa kaudelle 2024

Marc Nordqvist jatkaa IFK Mariehamnissa – maalivahtiosasto koossa kaudelle 2024

Marc Nordqvist täydentää IFK Mariehamnin maalivahtiosaston. (Kuva: IFK Mariehamn)

Viime kaudella lyhytaikaisella sopimuksella IFK Mariehamniin palannut maalivahti Marc Nordqvist on solminut kautta 2024 koskevan jatkon Grönvittin kanssa.

Nordqvistin sopimuksen myötä IFK Mariehamnin maalivahtiosasto tulevalle kaudelle on koossa. Vastikään varmistui Matias Riikosen siirto FC Interistä ja oma nuori lahjakkuus Gabriel Tallblom (ent. Kolodziejczyk) oli jo entuudestaan ryhmässä.

Nordqvist on IFK Mariehamnin omia kasvatteja ja debytoi ykkösjoukkueessa jo kaudella 2014. Hän on muutamaa kautta lukuun ottamatta kuulunut siitä asti IFK:n pelaajaryhmään. 26-vuotias Nordqvist on pelannut IFK:ssa 21 Veikkausliigaottelua ja tilillä on myös kaksi U21-maaottelua.

Edellisestä Veikkausliigaottelusta on ehtinyt kulua tovi, sillä se Nordqvistille merkittiin kaudella 2021. Nyt hän on kuitenkin päättänyt panostaa pelaajauraansa uudelleen.

- Tuntuu hyvältä olla taas takaisin kentällä ja tämä seura merkitsee minulle todella paljon. Haluan kiittää seuraa luottamuksesta viime kesän lyhytaikaisen sopimuksen jälkeen. Odotan kymmenettä kauttani Grönvittissä ja sitä, että pääsen näkemään fanit Wiklöf Holding Arenalla IFK Mariehamnin 20. Veikkausliigakaudella, Nordqvist sanoo.

Parin ainakin puolittaisen välivuoden jälkeen Nordqvist on täynnä intoa.

- On hauska nähdä, että Marc on taas nälkäinen ja haluaa panostaa täysillä osana joukkuetta. Hän tuli joukkueeseen toukokuussa ja täydensi maalivahtiosaston hyvällä tavalla, IFK:n seurajohtaja Peter Mattsson toteaa.

Mattssonin mukaan mitään nokkimisjärjestystä maalivahdeilla ei uutta kautta kohti lähdettäessä ole.

- Näin aikaisessa vaiheessa kautta ei toki ole selkeää ykkösmaalivahtia, joten Marc pääsee kamppailemaan paikasta Matiaksen kanssa ja kaikki pelaajat ryhmässä kilpailevat peliajasta samoilla ehdoilla. Matias toki tuli Interistä IFK:hon tähtäimenään ykkösmaalivahdin paikka liigassa, mutta meillä on hyviä kokemuksia siitä, että kaksi tai kolme maalivahtia kirittää toisiaan ja uskon että Marc ja Matias yhdessä Gabben kanssa muodostavat hyvän maalivahtikolmikon Johan Sundmanin valmennuksessa.

- Marc on ollut mukana niin monta kautta, että hän tietää mitä vaaditaan pelatakseen liigatasolla ja lisäksi hänellä on kokemusta, joka uskoakseni tuo hyvää sekoitusta joukkueeseen kaikkineen ja erityisesti maalivahtiosastolle.

Lähde: IFK Mariehamnin tiedote
Lisää uutisia