AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.48 // 27.11.2023

VPS:lle vahvistus takalinjoille - Cristhian Valencia sopimukseen

VPS:lle vahvistus takalinjoille - Cristhian Valencia sopimukseen

Cristhian Valencia pelasi viime kaudella AC Oulussa. (Kuva: Juha Tamminen)

VPS on solminut kahden vuoden mittaisen pelaajasopimuksen kolumbialaispuolustaja Cristhian Valencian kanssa. Sopimukseen sisältyy myös optio kaudesta 2026.

Valencialla on valtavasti kokemusta ammattilaisena, ja kolumbialaispuolustajalla löytyy myös aiempaa kokemusta Veikkausliigassa. SJK:n ja AC Oulun riveissä pelannut Valencia on kerännyt vyölleen yhteensä jo 48 Veikkausliiga-ottelua viimeisten kolmen kauden aikana. Valencia on keskuspuolustaja, jonka vahvuuksiin kuuluvat nopeus, teknisyys sekä periksiantamattomuus kentällä. 31-vuotias kolumbialainen omaa johtajan ominaisuuksia, ja on myös kentällä taitava pallollisena.

Valencia saapuu Vepsun vahvuuteen innokkaana tulevasta. Valencian mukaan päätöksessä painoi Suomeen jääminen sekä loistavalla mallilla oleva VPS-projekti.

- Olen iloinen, että saan olla osana tätä upeaa seuraa. Odotan innolla tulevaa!

- Kun seura otti yhteyttä, olin heti innoissani. Olen ollut perheeni kanssa Suomessa hyvin onnelline, ja haluamme jatkaa aikaamme täällä. Halusin liittyä joukkueeseen, jonka tiedän pelaavan hyvin yhteen, ja jolla on loistava valmennustiimi. Tiedän, että ensi vuosi tulee olemaan upea, Valencia hehkuttaa.

Valencia on kerännyt runsaasti kokemusta Veikkausliigassa viimeisten kolmen vuoden aikana, ja kertoo sarjan kehityskaaren olevan valtava. Valencia on kiinnittänyt myös huomiota Vepsun jatkuvaan kehitykseen.

- Olen pelannut liigassa jo kolme vuotta, ja saapumisestani asti olen nähnyt sarjan sekä sen joukkueiden kehittyvän huimasti. VPS on seura, joka kasvaa edelleen, ja joukkueen kehitys menee jatkuvasti eteenpäin. VPS:n projekti on loistavalla mallilla, ja on kunnia liittyä siihen mukaan. Toivon, että joukkue jatkaa voittamista, ja että saamme saavutettua jotain suurta, Valencia toteaa.

Valencian tavoitteet ensi kaudelle ovat selkeät. Kolumbialaispuolustaja välittää myös tärkeän viestin VPS:n kannattajille.

- Tavoitteenani on ansaita paljon peliaikaa, auttaa joukkuetta voittamaan titteleitä sekä esiintyä joukkueen kanssa vahvasti europeleissä.

- Toivon, että kannattajat jatkavat uskomistaan Vepsun projektiin. Heidän tukensa on upeaa ja äärimmäisen tärkeää. Tiedän, että voimme yhdessä saavuttaa upeita asioita. Tulen puolustamaan Vepsua viimeiseen asti, ja annan kaikkeni, jotta voimme saavuttaa tavoitteemme, Valencia vakuuttaa.

Lisää uutisia