AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.48 // 27.11.2023

​Keskikentän lupaus jatkaa IFK Mariehamnissa - "Mahdollisuus saada merkittävästi enemmän peliaikaa"

​Keskikentän lupaus jatkaa IFK Mariehamnissa - "Mahdollisuus saada merkittävästi enemmän peliaikaa"

Leo Andersson hakee lisävastuuta tulevalla kaudella.

IFK Mariehamn ja 19-vuotias keskikenttäpelaaja Leo Andersson ovat solmineet kautta 2024 koskevan jatkosopimuksen.

Kaudella 2022 Veikkausliigadebyyttinsä tehnyt Andersson kirjasi päättyneellä kaudella tililleen neljä ottelua – kaikki vaihdosta kentälle tullen. Andersson katsoo nyt kohti tulevaa kautta tähtäimessään enemmän vastuuta.

Kaudella 2023 Andersson oli yksi farmijoukkue FC Ålandin avainpelaajia. Hän pelasi lähinnä keskikentän keskustassa, mikä on myös hänen omin pelipaikkansa.

- Tuntuu hyvältä voida jatkaa sopimusta IFK:n kanssa. Haastavan ensimmäisen kauden jälkeen odotan toista vuotta ja toivon, että pystyn antamaan enemmän kentällä ja voittaa otteluita, Andersson sanoo.

Vastaava toive on myös Grönvittin seurajohdossa.

- Leo sai enemmän peliaikaa ykkösjoukkueessa kuin edelliskaudella ja oli mukana neljän liigaottelun lisäksi Liigacupin ja Suomen cupin otteluissa sekä harjoitusotteluissa, IFK:n seurajohtajan tehtävistä väistyvä Peter Mattsson kuvaa.

- Hänellä oli valitettavasti epäonnea loukkaantumisten kanssa muutamaan otteeseen kauden aikana, kun hänellä olisi ollut mahdollisuus saada enemmän peliaikaa. Ajoituksen suhteen oli tällä kaudella epäonnea, mutta uskon, että hänellä on mahdollisuudet saada merkittävästi enemmän peliaikaa ensi vuonna.

Mattssonia seurajohtajan tehtävässä seuraava Jimmy Wargh on myös tyytyväinen Anderssonin jatkoon joukkueessa.

- Leolla on potentiaalia pelata selvästi enemmän liigassa kuin tällä kaudella ja hän on oma kasvatti, johon haluamme panostaa edelleen ykkösjoukkueessa. Jos hänen kehityksensä jatkuu kuten tähän saakka ja hän välttyy loukkaantumisilta, hän tulee taistelemaan peliajasta liigassa useammallakin keskikentän pelipaikalla, Wargh uskoo.

- Pyrimme rakentamaan pelaajaryhmän, jossa omilla kasvateilla on iso mahdollisuus saada merkittävästi peliaikaa liigassa ja tavoittelemme sen myötä ryhmän täydentämistä ulkopuolelta pelaajilla, jotka pystyvät tukemaan omia lupauksiamme heidän kehittymisessään. Näin olemme linjanneet ja tätä tavoitetta kohti etenemme.

Lähde: IFK Mariehamnin tiedote
Lisää uutisia