AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.47 // 26.11.2023

Malttaako Rafinha jättää pelaamisen? - AC Oulun reservijoukkueen valmennuskuviot selvillä

Malttaako Rafinha jättää pelaamisen? - AC Oulun reservijoukkueen valmennuskuviot selvillä

"Rafi" panostaa nyt valmentamiseen. (Kuva: Juha Tamminen)

AC Oulun ja OLS:n yhteisen reservijoukkueen valmennustiimi säilyy samana, mutta tehtäviin tulee pieniä muutoksia.

Reservijoukkue on jo aloittanut valmistautumisen tulevan kauden Ykköseen. Kuten aiemmin olemme uutisoineet joukkueen päävalmentajana jatkaa viime kauden tapaan Mikko "Känö" Isokangas.

- Yhteistyö valmennustiimin kanssa toimi erinomaisesti viime kaudella ja on mahtava jatkaa pääosin samojen naamojen kanssa myös tällä kaudella. Tarkoituksena on tehostaa tiimin toimintaa entistä paremmaksi, päävalmentaja Isokangas sanoo.

- Känön ensimmäinen kausi joukkueen peräsimessä toi lohkovoiton ja suoran nousun Ykköseen. Joukkue pelasi aika hyvällä tasolla läpi kauden. Mitään suuria notkahduksia ei tullut vastaan ja pienemmät vastustukset joukkue onnistui selvittämään mallikkaasti. Myös yksittäiset pelaajat ottivat selkeitä askeleita eteenpäin. Tulevalla kaudella nähdään uusiutunut joukkue ja myös pelaamiseen on tulossa uusia tuulia. Känö on ehdottomasti oikea henkilö johtamaan tätä kokonaisuutta, painottaa AC Oulun urheilutoimenjohtaja Markus Heikkinen.

Jo viime kaudella valmennustiimin jäsenenä ollut Rafinha siirtyy pelkästään valmennuspuolelle, joten ainakin tällä erää miehen huikea pelaajaura päättyy. Rafi toimii Känön aisaparina ensi kaudella ja tuo myös panostaan Talentti-ryhmän käyttöön.

- Viime kaudella sain maistaa valmentamista ja opin paljon kokeneemmilta kollegoilta, miten organisoidaan treenit ja muut tehtävät. Tänä vuonna haluan kehittyä lisää valmentajana sekä kehittää meidän nuoria pelaajia eteenpäin, Rafinha linjaa.

- Rafi alkaa satsaamaan täysillä valmentamiseen, joten pelaaminen jää nyt pois. Rafi oli suuressa roolissa kentän puolella viime kaudella. Ajatukset ovat kuitenkin selkeästi valmennuksessa ja siihen satsaamisessa, joten tämä yhtälö sopii sekä Rafille että seuralle hyvin, Heikkinen sanoo.

Rauno Ojanen jatkaa myös reservijoukkueen valmennustiimissä, mutta selkeästi pienemmässä roolissa kuin viime kaudella.

- Olen valmennustiimin jäsen, mukana vähemmän kuin viime kaudella, mutta kuitenkin muutaman kerran viikossa. Vedän pelitapaan liittyviä treenejä, sparraan Känöä ja Rafia sekä annan yksilöllistä palautetta pelaajille. Reservijoukkueesta on tullut viime vuosien aikana minulle hyvin läheinen ja tärkeä joukkue ja on ilo ja kunnia jatkaa joukkueen mukana.

- Ranella on iso vastuu edarin kokonaisuudesta, joten oli täysin selvää, että ruutua reservijoukkueessa on pienennettävä kovasti. Monta vuotta reservijoukkueen toiminnassa mukana olleen Ranen tieto-taitoa hyödynnetään silti hieman jatkossakin, Heikkinen toteaa.

Juha Mäkivierikko jatkaa reservijoukkueen huoltajana.

- Juha on todella pitkän linjan jalkapallotoimija. Huoltajan roolissa tekee paljon arvokasta näkymätöntä työtä, jotta joukkue pystyisi keskittymään olennaiseen eli pelaamiseen ja sen harjoitteluun. Yksi reservijoukkueen vahvuuksista viime kaudella oli toimiva valmennus-ja taustatiimi. Juha, omassa roolissaan, oli yksi tärkeä tekijä siinä, Heikkinen kuvaa.

Toinen näkymättömän työn tekijä reservijoukkueessa, on joukkueenjohtaja Pasi Moilanen, jonka sopimus jatkuu myös kaudella 2024.

- Pasi on hoitanut edarissa joukkueenjohtajan hommia jo kohta 20 vuotta. Siinä sivussa on hoitanut viime kaudet myös reservissä vastaavaa positiota yhtä tehokkaan tarkasti kuin edarissakin, Heikkinen kiittelee.

Joukkueen maalivahtivalmennuksesta vastaa edelleen Jani "Jantsa" Luukkonen. Edustusjoukkueen Performance Coachina toimiva Luke Robertson sekä Talentti-ryhmän fysiikkavalmentaja Juuso Kemppainen ovat myös reservijoukkueen toiminnassa mukana, toki pienemmillä panoksilla kuin heidän päävastuurooleissaan.

Lisää uutisia