AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.47 // 26.11.2023

​"Hyvä maku itselle ja kotifaneille" – HJK:n Matti Peltola painaa täysillä vuoden loppuun asti

​"Hyvä maku itselle ja kotifaneille" – HJK:n Matti Peltola painaa täysillä vuoden loppuun asti

"Masalla" riittää virtaa vielä Konferenssiliigan päätösotteluihin. (Kuva: Juha Tamminen)

HJK:n Matti Peltola urakoi FIFA-ikkunassa niin Huuhkajien kuin Pikkuhuuhkajien riveissä ja edessä on vielä HJK:n kaksi viimeistä Konferenssiliigan lohkovaiheen ottelua.

Kausi on ollut pitkä, jos lähdetään laskemaan Liigacupin ensimmäisistä otteluista ja vahvan kauden pelannut Peltola myöntää tämän hiukan näkyvän.

- Kyllä se henkisesti vähän näkyy, otteluihin pitää hiukan hakea sitä oikeaa fiilistä, kun alkukaudesta se tulee vähän enemmän itsestään. Kyllä se sieltä kuitenkin aina löytyy. Fyysisesti ei paina niinkään, itselläni oli tietysti poissaoloa loukkaantumisen takia kesällä, joten sekin varmasti vaikuttaa fyysiseen valmiuteen, Peltola miettii.

Keskittyminen onkin nyt Konferenssiliigan viimeisissä otteluissa ja etenkin tulevan torstain Aberdeen-ottelussa, joka on HJK:lle vuoden viimeinen kotiyleisön edessä. Jatkopaikka HJK:lta on jo karannut, mutta tämä ei Peltolan mukaan motivaatiota laske.

- Tietysti olisimme halunneet lohkosta jatkoon ja siitä ei nyt enää pelata, mutta kyllä nämä ottelut ovat henkilökohtaisesti näyttöpaikkoja jokaiselle ja halutaan tietysti jättää myös kotifaneille hyvä maku kaudesta, Peltola sanoo.

- Nämä ovat myös viimeiset pelit tälle joukkueelle ja haluamme myös itsellemme hyvän maun koko kaudesta. Ei sinne mitenkään läpsyttelemään lähdetä.

Joukkue muuttuu HJK:lla varmuudella ensi kaudeksi ainakin jonkun verran ja päävalmentajan vaihtuminen on jo sinetöity. Konferenssiliigan ottelut jäävät näin Toni Korkeakunnaksellekin ainakin tässä vaiheessa viimeisiksi HJK:n peräsimessä.

- Emme me ole uutta valmentajaa vielä miettineet, tärkeintä on vetää Token kanssa tämä vuosi kunnialla loppuun. Kuten Toke itse sanoi, on tärkeää millainen kuva meille itsellemme jää kaudesta.

- Ja ovat nämä lohkovaiheen ottelut kuitenkin sen verran harvinaista herkkua, että pitää nauttia niistä loppuun saakka, Peltola paaluttaa.

HJK kohtaa Aberdeenin kotonaan torstaina 30.11. ja lohkovaiheen päätösottelussa vieraskentällä PAOK Salonikin torstaina 14.12.

Lisää uutisia