AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.47 // 25.11.2023

Perparim Hetemajn komea ura päätökseen - viimeiset ottelut edessä Konferenssiliigassa

Perparim Hetemajn komea ura päätökseen - viimeiset ottelut edessä Konferenssiliigassa

"Perpan" huikea ura on nyt viime metreillään. (Kuva: Juha Tamminen)

Perparim Hetemaj'n upeaa matkaa ammattilaiskentillä on jäljellä kaksi ottelua, sillä ura päättyy tähän kauteen.

Joulukuussa 37 vuotta täyttävä "Perpa" paketoi peliuransa Konferenssiliiga-peleihin Aberdeeniä ja PAOKia vastaan, ja jatkosuunnitelmatkin ovat jo selvillä: Hän liittyy ensi kaudeksi HJK Klubi 04:n Ykkösen valmennustiimiin.

– Tiesin, kun palasin Klubiin, että tämä on uran päätepysäkki. Viime aikoina olen saanut niin vähän peliaikaa, että kyllä tämä oli aika yksi yhteen -päätös, ei niin vaikea. Tykkään pelata futista ja nautin siitä, mutta olen tehnyt tätä sen verran pitkään, ja myös muut asiat kiinnostavat. Joten ihan kivakin, että pelaaminen loppuu, Hetemaj naurahtaa.

Hetemaj aloitti pelaamisen HJK:n Malmin kaupunginosajoukkueessa 6-vuotiaana. HJK:sta hän lähti Euroopan kentille kesällä 2006: Tie vei Kreikan ja Hollannin kautta yli 10 vuodeksi Italiaan. 16 vuotta Klubista lähdön jälkeen oli aika palata kotiin, kun Perpa pukeutui huhtikuussa 2022 HJK-paitaan mm. 49 A-maaottelua ja 300 Serie A -peliä kokeneempana.

Perparim Hetemaj kertoo videolla mm. suhteestaan HJK-kannattajiin sekä vastauksen siihen, voitaisiinko hänet nähdä ensi kaudella Klubi 04:ssä myös kentällä.

Nyt ympyrä sulkeutuu myös Klubi 04:n osalta, sillä Hetemaj pelasi joukkueessa sen perustamisvuonna 2004 muun muassa Joona Toivion, Jarno Parikan ja Ilari Äijälän kanssa.

– Silloin pääsin ensimmäisen kerran pelaamaan miesten pelejä Kakkosessa. Pelasin vuoden, ja siitä on hyviä muistoja – tiedän, kuinka tärkeä joukkue se on nuorille lupaaville pelaajille reitillä kohti edustusjoukkuetta.

Hetemaj itse käytti Klubi 04:n tarjoaman mahdollisuuden täysimääräisesti, sillä seuraavana vuonna, 19-vuotiaana, hän pelasi kaikki HJK:n Veikkausliigaottelut.

Lue lisää Perpan mietteitä ja muistoja HJK:n verkkosivuilta alla olevan lähdelinkin kautta.

Lisää uutisia