AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.47 // 23.11.2023

"Tavoite kehittyä paljon pelaajana" - Juho Lehtiranta vahvistamaan AC Oulun puolustusta

"Tavoite kehittyä paljon pelaajana" - Juho Lehtiranta vahvistamaan AC Oulun puolustusta

Juho Lehtiranta siirtyy KTP:sta. (Kuva: Juha Tamminen)

AC Oulu ja puolustaja Juho Lehtiranta ovat solmineet yksivuotisen pelaajasopimuksen, jossa on vuoden seuraoptio.

Lehtiranta saapuu AC Ouluun Kotkasta, jonne hänellä oli voimassa oleva sopimus, mutta putoamisen myötä KTP mahdollisti Juhon siirtymisen Laivastonsinisiin. 21-vuotias HJK:n kasvatti pelasi kaksi edellistä kautta satamakaupungin valoissa ja viime kaudella Veikkausliigaotteluita kertyi tilille 21, joissa syntyi kaksi maalia.

- Kun viime kaudella tiputtiin KTP:n kanssa liigasta, niin piti alkaa miettimään olisiko muita vaihtoehtoja, sillä halusin pelata liigaa myös tulevalla kaudella. Seurasta mulla on hyvä kuva ja pidin jo viime kaudella siitä, miten Oulu pelasi ja onneksi täältä tarjoutui sauma tulla tänne. Juttelin myös [valmentaja Mikko] Viitsalon kanssa Oulun tavoitteista tulevaisuuteen ja ne kuulosti erittäin hyviltä. Odotan hyvin innolla, että pääsen aloittamaan pelaamisen AC Oulun kanssa, Lehtiranta kertaa siirron taustoja.

- Tavoitteet ensi kaudelle on tietysti parantaa viime kaudesta ja kehittyä paljon pelaajana, sekä pelata mahdollisimman paljon. Yritän myös pysyä täysin kunnossa, jotta saisi hyvän ja ehjän kauden ja sitä kautta auttaa seuraa sen tavoitteisiin. Pidemmän ajan tavoitteet on tietysti päästä pelaamaan ulkomaille muutaman vuoden sisällä ja uskon Oulun olevan hyvä paikka kehittyä, jotta tavoite olisi lähempänä.

Juho Lehtiranta on nopea ja juoksuvoimainen laitapuolustaja, joka pystyy pelaamaan aktiivisesti sekä puolustus- että hyökkäyssuuntaan. Viime kaudella Kotkassa jo hyville minuuteille Veikkausliigassa päässyt Juho pystyy pelaamaan pakin roolissa molemmilla laidoilla.

- Hienot fiilikset Juhon tulemisesta Ouluun. Juho on pikku hiljaa noussut sille tasolle, mitä häneltä nuorempana odotettiin. Ihan helppoa ei ole aina matkan varrella ollut, mikä myös tekee Juhosta mielenkiintoisen pelaajan. Sinnikkyys, työmoraali, periksiantamattomuus ja aito halu kehittyä ovat sellaisia ominaisuuksia, joita meidän pelaajilla on oltava.

- Juho tuo joukkueen pelaamiseen erityisesti juoksuvoimaa, pallollista taitoa ja puolustamisosaamista 1v1-tilanteisiin. Juholla oli Kotkan kanssa voimassa oleva sopimus ensi kaudeksi, mutta putoamisen myötä KTP näki, että Juho voi jatkaa tilaisuuden tullen Veikkausliigassa, AC Oulun urheilutoimenjohtaja Markus Heikkinen luonnehtii.

Lisää uutisia