AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.47 // 22.11.2023

​Matias Riikonen Interistä IFK Mariehamniin – Otto Hautamo ei jatka Grönvittissä

​Matias Riikonen Interistä IFK Mariehamniin – Otto Hautamo ei jatka Grönvittissä

Matias Riikonen siirtyy Maarianhaminaan. (Kuva: Juha Tamminen)

IFK Mariehamn on vahvistanut maalivahtiosastoaan solmimalla kaksivuotisen sopimuksen Matias Riikosen kanssa.

21-vuotias Riikonen siirtyy Grönvittiin FC Interin riveistä. Riikonen on kolmen edelliskauden aikana pelannut kaikkiaan 18 Veikkausliigaottelua, joista kuusi Ilveksessä ja 12 Interissä. MYPA-kasvatti on urallaan käynyt myös FC Kööpenhaminassa ja edustanut Suomea poikien maajoukkueissa.

Riikosen hankinta jatkaa IFK Mariehamnin onnistunutta perinnettä nostaa esille lupaavia, nuoria suomalaismaalivahteja. Vuosien varrella IFK-maalilla on nähty sellaisia pelaajia kuin Otso Virtanen, Walter Viitala ja viimeisimpänä Elmo Henriksson tekemässä läpimurtonsa liigatasolla. Kauden 2023 lopulla lisäksi Otto Hautamo hoiti ykkösmaalivahdin tontin onnistuneesti.

Hautamo ei kuitenkin jatka IFK Mariehamnissa, vaikka seura olisi näin toivonut, vaan on päätynyt hakemaan uusia haasteita toisaalta.

- Nyt saamme sen sijaan Matiaksen, joka on nuori ja lupaava maalivahti, jolla on jo liigakokemusta. Olemme monesti osoittaneet, että panostaminen nuoriin lupaaviin maalivahteihin on kannattanut. Olemme varmoja, että Matiaksella on kaikki mahdollisuudet kehittyä täällä, IFK:n väistyvä seurajohtaja Peter Mattsson sanoo.

Riikonen itse on sopimukseen tyytyväinen.

- Tuntuu todella hyvältä solmia sopimus Grönvittin kanssa. Odotan pääsyä harjoituksiin, otteluihin ja tapaamaan uusia joukkuekavereitani, Riikonen sanoo.

- IFK Mariehamn on ollut useita vuosia Veikkausliigassa ja on osoittanut olevansa pysyvästi liigatason joukkue. Maarianhaminalla kaupunkina on hyvät jalkapalloperinteet ja odotan todella kotiotteluitamme ja kauden alkamista.

Kaksivuotinen sopimus on lisäksi hyvin linjassa seuran tavoitteiden kanssa.

- Lähtökohtaisesti haluamme ennemmin omia pelaajia kuin että lainaamme muista seuroista, joten siitä näkökulmasta on erittäin hyvä, että Matias solmi nyt kaksivuotisen sopimuksen. Voimme näin tuntea kehittävämme omia pelaajiamme useampivuotisilla sopimuksilla. Voimme näin suunnitella pidemmälle ja kehityskaari on pidempi kuin vain vuosi kerrallaan, mikä on monesti riski lyhytnäköisissä lainasopimuksissa, muistuttaa Mattssonin saappaisiin seurajohdossa astuva Jimmy Wargh.

Lähde: IFK Mariehamnin tiedote
Lisää uutisia