AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.47 // 21.11.2023

​Oma kasvatti Michael Fonsell jatkaa IFK Mariehamnissa – "Häneltä odotetaan paljon"

​Oma kasvatti Michael Fonsell jatkaa IFK Mariehamnissa – "Häneltä odotetaan paljon"

Michael Fonsell hamuaa lisävastuuta tulevalla kaudella. (Kuva: Juha Tamminen)

IFK Mariehamn on solminut jatkosopimuksen päättyneellä kaudella Veikkausliigadebyyttinsä tehneen Michael Fonsellin kanssa.

Kaikkiaan yhdeksässä Veikkausliigaottelussa kaudella 2023 esiintyneen 20-vuotiaan Fonsellin jatkosopimus kattaa kauden 2024.

Fonsell solmi ensimmäisen ykkösjoukkuesopimuksensa Grönvittin kanssa kaudelle 2023, mutta seuraa hän on edustanut jalkapalloleikkikouluiästä saakka. Ennen kautta 2023 ja osin sen aikanakin Fonsell on pelannut myös FC Ålandissa sekä keskikentällä että topparina. IFK Mariehamnissa hänet nähtiin keskikentän keskustassa, joka on myös hänen omin pelipaikkansa.

- Tuntuu hyvältä solmia vuoden jatko IFK:n kanssa. Viime kausihan oli minulle ensimmäinen ykkösjoukkueessa, joten toivon että tulevalla kaudella voin olla isommassa roolissa ja joukkueena meidän on pidettävä huoli siitä, että tuleva kausi on mennyttä parempi, Fonsell sanoo.

- Olen todella iloinen, että Micke löi itsensä läpi joukkueessa tällä kaudella, teki liigadebyyttinsä ja pelasi kaikkiaan yhdeksän liigaottelu, joista neljä avauksessa. Ellei hän olisi ollut sivussa muutaman epäonnisen loukkaantumisen takia, olen aivan varma, että hän olisi pelannut selvästi enemmän otteluita, väistyvä seurajohtaja Peter Mattsson toteaa.

Seurajohtajan tehtäviin IFK Mariehamnissa tarttuvan Jimmy Warghin ensi kauden joukkueen rakentamisessa Michael Fonsellin jatko on tärkeä palanen.

- Olemme ilmoittaneet, että tavoitteemme kauden 2024 joukkuetta rakennettaessa on saada ryhmä, jossa useampi oma kasvatti saa merkittävästi enemmän peliaikaa kuin aiemmin ja Micke on niitä pelaajia, joilta odotetaan paljon, Wargh kuvaa.

- Hän on rauhallinen ja pallovarma syöttelijä, jolla on hyvä vasen jalka. Jos hän välttää loukkaantumiset, hänellä on kaikki mahdollisuudet pelata huomattavasti enemmän liigaotteluita ensi kaudella.

Lähde: IFK Mariehamnin tiedote
Lisää uutisia