AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.47 // 21.11.2023

Lahteen palaava Viitikko innoissaan – ”Todella hyvät muistot”

Lahteen palaava Viitikko innoissaan – ”Todella hyvät muistot”

Mikko Viitikko palaa tuttuihin maisemiin. (Kuva: Juha Tamminen)

Kaksi edellistä kautta ruotsalaisessa Trelleborgs FF:issä pelannut toppari Mikko Viitikko palaa Lahteen tulevan kauden mittaisella lainasopimuksella. Viitikko pelasi FC Lahdessa kolme kautta ja 66 liigaottelua ennen siirtoaan Ruotsiin. Nyt puolustuksen johtohahmo palaa mastojen varjoon erittäin hyvillä fiiliksillä.

Helsingissä kasvanut 28-vuotias Mikko Viitikko löi itsensä läpi liigassa Vaasan Palloseurassa. Hyvät otteet pääsarjassa toivat hänelle siirron Norjaan Fredrikstad FK:iin, mutta vakava loukkaantuminen esti läpimurron Norjassa. Viitikko saapui FC Lahteen 2019 ja nousi seuran kapteenistoon. Hyvät otteet liigassa huomattiin jälleen ulkomailla ja hänet myytiin nousua Ruotsin pääsarjaan tavoittelevaan Trelleborgs FF:iin. Viitikon alku Ruotsissa sujuikin hyvin.

– Ensimmäinen kauteni oli hyvä. Talvikausi sujui hyvin ja olin kunnossa. Sain alkukaudesta paljon vastuuta. Korttitilini tuli kuitenkin täyteen kesätauon aikana ja olin pelikiellossa, kun joukkueen peli alkoi kulkea. Olimme lähellä tavoittelemaamme nousua, mutta menetimme kauden aikana muutaman kerran tyhmästi pisteitä ja nousu jäi ihan muutaman pisteen päähän, Viitikko aloittaa FC Lahden verkkosivuilla.

Viitikon toinen kausi ei hyvästä talvikaudesta huolimatta sujunut suunnitellusti. Kausi oli myös ruotsalaisjoukkueelle rankka. Viitikko istui usein penkillä ja lopulta FC Lahti ja Trelleborgs FF pääsivät sopimukseen lainasopimuksesta. Toppari on innoissaan saamasta mahdollisuudesta.

– Toinen kausi oli rankka. Talvikaudella pelasin kaikki ottelut ja olin kapteenina. Kun kausi alkoi, niin istuin ensimmäiset pelit penkillä. Pääsin avaukseen viidennessä pelissä ja minulle sattui sellainen "kerran viiteen vuoteen" -virhe. Seuraavaksi olinkin avauskokoonpanossa joskus syksyllä. Sitä ennen sain minuutteja penkiltä. Meillä vaihtui myös kauden aikana valmentaja. Lahdesta on todella hyvät muistot ja siksi minulla on hyvät fiilikset. Alla on vaikea kausi, joten odotan innolla, että pääsen pelaamaan futista, Viitikko jatkaa.

Ruotsin ja Suomen erot yhteiskunnassa eivät ole suuret ja Viitikko perheineen viihtyi eteläisessä Ruotsissa. Topparin mukaan suurimmat erot olivat siinä, miten jalkapallo näkyi maassa. Viitikon paluu mastojen varjoon oli mieluisa uutinen lahtelaisille jalkapallon seuraajille ja mies itse on otettu siitä, että hänet muistetaan Lahdessa.

– Meidän koko perheemme tykkäsi paljon Skånesta. Täällä on paljon rantoja ja luontoa. Myös toinen lapsemme syntyi täällä. Pelillisesti Ruotsin toiseksi korkein sarjataso on aika lähellä Veikkausliigaa. Tempo Ruotsissa on kuitenkin kovempi ja sarja on vielä tasaisempi. Futiskulttuuri on kuitenkin paljon suurempi ja se näkyy joka puolella, että futis on Ruotsissa ykköslaji. On hienoa kuulla, että olen jättänyt Lahteen jäljen ja tulen innolla takaisin. Lahdessa oli tiivis yhteisö ja on mukava pelata futista. Toivon, että nostamme ensi kaudella FC Lahden sinne, minne se kuuluukin, Viitikko päättää.

Lisää uutisia