AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.46 // 17.11.2023

​Pelipaikasta toiseen ja joukkueesta toiseen – Matti Peltola nyt vahvistamaan Pikkuhuuhkajia

​Pelipaikasta toiseen ja joukkueesta toiseen – Matti Peltola nyt vahvistamaan Pikkuhuuhkajia

"Masa" perjantain Pohjois-Irlanti -ottelussa. (Kuva: Juha Tamminen)

HJK:n Matti Peltola pelasi jälleen vahvan ottelun perjantaina Huuhkajien kaataessa Pohjois-Irlannin ja nyt edessä on pikainen maisemanvaihdos.

Huuhkajien päävalmentaja Markku Kanerva kertoi Pohjois-Irlanti -ottelun jälkeen, että Peltola jättää tältä erää Huuhkajat ja siirtyy Mika Lehkosuon alaisuuteen Pikkuhuuhkajien ryhmään.

- Näin oli sovittu Mika Lehkosuon kanssa jo ennakkoon, että hän vahvistaa Pikkuhuuhkajien joukkuetta elintärkeässä karsintaottelussa Armeniaa vastaan, ellei nyt tule loukkaantumista tai pelikieltoa, Kanerva sanoi.

Melkoisen vahvistuksen Pikkuhuuhkajat myös saavat. Peltolasta on vaikea käyttää nimitystä puolustaja tai keskikenttäpelaaja. HJK:n edellisessä eurocup-ottelussa Peltola uurasti keskikentän oikealla laidalla ja perjantaina mies nähtiin avauksessa vasempana laitapakkina – ottelun lopulla vaihtojen myötä vielä oikeana laitapakkinakin.

Mielenkiintoiseksi tilanteen tekee jo se, että Peltola itse näkee omimpien pelipaikkojensa olevan kuitenkin jotain muuta.

- Ne omimmat paikat ovat varmasti kolmen linjassa puolustuksessa oikealla tai sitten keskikentän pohjalla, Peltola kertoi ennen Pohjois-Irlanti -ottelua.

- Ensisijaisesti sitä haluaa kuitenkin aina pelata, pelipaikka on sitten se jossa valmentaja kulloinkin katsoo minusta eniten hyötyä olevan.

Puolustuksessa ja keskikentällä Peltola onkin kolunnut lähes kaikki mahdolliset pelipaikat erilaisissa ryhmityksissä. Maalivahtina tai hyökkääjänä häntä ei ole nähty kuitenkaan – ainakaan vielä.

- Voisihan se joskus oli mielenkiintoista kokeilla, Peltola naurahti.

Lisämielenkiintoa Pikkuhuuhkajien tiistain Armenia-otteluun Peltolan liittyminen joukkueeseen kuitenkin tuo. Vahvistuksena hän on sitä luokkaa, että vastuuta on varmasti tiedossa. Mutta millä pelipaikalla – siinä riittää pohdittavaa ennakkopeleihin itse kullekin.

U21 EM-karsintaottelu Suomi-Armenia Veritas Stadionilla Turussa tiistaina 21.11. kello 18.00.

Lisää uutisia