AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.46 // 16.11.2023

Läpimurron tehnyt Akseli Puukko jatkaa FC Lahdessa - "Kova into ja nälkä jatkaa tästä"

Läpimurron tehnyt Akseli Puukko jatkaa FC Lahdessa - "Kova into ja nälkä jatkaa tästä"

Akseli Puukko nousi loppukaudella isoon rooliin FC Lahdessa. (Kuva: Juha Tamminen)

FC Lahti on solminut puolustaja Akseli Puukon kanssa jatkosopimuksen. Sopimus ulottuu kauden 2026 loppuun asti.

Päättyneellä kaudella juuri 17 vuotta täyttänyt Puukko nousi avauskokoonpanoon ja pelasi lopulta yhteensä 15 liigaottelua.

Kauden alkupuoliskolla Puukko sai vastuuta yhteistyöseura Lahden Reippaan riveissä. Pelit sujuivat, joten nuori puolustaja sai myös hieman minuutteja liigassa. Kauden puolivälin jälkeen Puukko pelasi FC Lahden riveissä säännöllisesti ja kellotti liki täydet minuutit kauden viimeisistä otteluista. Nuorukainen itse on pääsääntöisesti tyytyväinen kauteensa.

– Reippaassa pelit kulkivat alkukaudella omasta mielestäni hyvin ja kun kausi etene, sain joitain minuutteja liigassa. Pelasin niissä mielestäni ihan hyvin. Loppukautta kohti mennessä pääsin pelaamaan paljon edustuksessa ja pääsin hyvin mukaan liigan tempoon. Kaikki pelit ja minuutit edustuksessa olivat ja ovat minulle kullanarvoisia, jotta voin kehittyä. Peleissä, joissa pelasin, pystyin hyvin analysoimaan sitä, missä pärjäsin jo ja missä on vielä kehitettävää.

- Pääsääntöisesti olen tyytyväinen tähän kauteen, mutta minulla on jo kova into ja nälkä päästä jatkamaan siitä, mihin henkilökohtaisesti jäin päättyneellä kaudella. Haluan hioa kehityskohteitani paremmaksi kohti ensi kautta ja tulevaa, Puukko kertoo.

Laitapuolustaja nousi kauden aikana myös vanhemman ikäluokan, alle 19-vuotiaiden, maajoukkueeseen. Puukko on parhaillaan oman ikäluokkansa maajoukkueessa Itävallassa, jossa hän kantoi maaottelussa Suomen kapteeninnauhaa. Puukon mukaan maajoukkuekutsut ja pelit nostivat hänen itseluottamustaan.

– Peli kulki hyvin myös maajoukkueissa, etenkin vuotta vanhempien EM-karsinnoissa sain hyvin peliaikaa. Se nosti itseluottamusta, kun tuli vastuuta ja onnistumisia. Maajoukkuepelit toimivat myös hyvänä mittarina siihen, missä pärjään ja missä on kehitettävää, Puukko summaa.

Lisää uutisia