AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.45 // 10.11.2023

Riku Selander sopimukseen FC Lahden kanssa - "Saamme kentälle johtajuutta"

Riku Selander sopimukseen FC Lahden kanssa - "Saamme kentälle johtajuutta"

Riku Selander siirtyy Kuhnuripaitaan. (Kuva: Juha Tamminen)

Riku Selander siirtyy FC Lahteen AC Oulusta tulevaksi kaudeksi. Selanderin ja FC Lahden sopimus on yksivuotinen.

Selander on monipuolinen keskikentän ja puolustuksen pelaaja, jolla on urallaan jo komeat 94 pääsarjaottelua.

Helsingissä jalkapallon aloittanut 28-vuotias Selander on Puotinkylän Valtin, FC Jokereiden, AC Allianssin ja PK-35:en kasvatti. Ensimmäiset miesten pelinsä hän pelasi PK-35 Vantaassa. Selanderilla on kokemusta myös Ekenäs IF:stä, FC Hongasta, Helsingin IFK:sta ja IF Gnistanista. Kahdella edellisellä kaudella hän edusti AC Oulua ja päättyneellä kaudella hän pelasi 26 liigaottelua.

Liki jokaisessa haastattelussa Selanderia on luonnehdittu periksiantamattomaksi ja mies itse myöntää, että luonnehdinnassa on myös jotain perää. Lahdessa Selander haluaa pelata uransa parhaan kauden.

– Periksiantamaton kuvastaa kyllä minua hyvin ja se näkyy minun peliotteissani. Näen itseni monipuolisena ja nopeajalkaisena pelaajana. Koen myös, että minulla on hyvä pelikäsitys. Pystyn pelaamaan keskikentällä kutospaikalla ja kolmen linjassa topparina. Ja jos joudun laitapakiksi, niin sekään ei ole ongelma. Lahti on minulle vierasta maaperää, mitä nyt käynyt pelaamassa. Oma tavoitteeni tulevalle kaudelle on pelata paras kauteni koskaan.

- Kokemusta on uran varrella kertynyt ja kroppa toimii, niin haluan, että ensi kauteni on paras tähän mennessä. Joukkueena haluan, että olemme niin korkealla kuin mahdollista ja koen, että mitali on se tavoite. Asenteesta sen ei pitäisi jäädä kiinni, vaan tulen pelaamaan koko sieluni voimin, Selander kertoo.

FC Lahden päävalmentaja Toni Lindberg on iloinen uudesta suojatistaan. Lindberg kertoo, että FC Lahti saa suuren annoksen johtajuutta Selanderin myötä. Päävalmentaja näkee myös arvoa Selanderin monipuolisuudessa.

– Saamme kentälle johtajuutta, jota olemme myös kartoittaneet. Selander on edellisinä vuosina näyttänyt monipuolisuuttaan ja vahvuuttaan pelaajana. Saamme hänen myötään lisää vaihtoehtoja keskikentälle ja hän on erittäin vahva tilanteen vaihdoissa. Selander on pelannut pitkään liigassa, joten hän on tietyllä tavalla profiilihankinta, Lindberg pohtii.

vko.25 // 21.6.2024
Lisää uutisia