AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK VPS
vko.45 // 6.11.2023

Ilves vahvisti hyökkäystään - Roope Riski kaksivuotiseen sopimukseen

Ilves vahvisti hyökkäystään - Roope Riski kaksivuotiseen sopimukseen

Roope Riskin ura saa jatkoa Ilveksessä. (Kuva: Mira Lönnqvist)

Ilves on päässyt sopimukseen todella meritoituneen hyökkääjän kanssa, kun Roope Riski liittyy keltavihreisiin ja aloittaa aikansa Ilveksessä suoraan uudella Tammelan stadionilla.

Tampereella Riskiä nähdään vähintään seuraavat kaksi kautta, kun hyökkääjä allekirjoitti pelaajasopimuksen kausista 2024 ja 2025.

32-vuotias maalintekijä saapuu Tampereelle vietettyään edelliset neljä kautta Helsingissä HJK:n riveissä, jossa Riski pääsi viime kauden päätteeksi juhlimaan uransa viidettä Suomen mestaruutta.

Edelliset kaksi kautta olivat loukkaantumisten sävyttämiä ja henkilökohtaisella tasolla haastavia, kun pitkän kuntoutumisjakson jälkeen peliaika ja pelituntuma olivat hakusessa. Tampereella Riski näkee mahdollisuuden saada uransa vielä uuteen nosteeseen ja on kiitollinen panostuksesta, jonka seura oli häneen valmis sijoittamaan:

- Mä oon todella innoissani tästä siirrosta! Ja, eritoten todella kiitollinen tästä mahdollisuudesta, jonka Ilves oli valmis mulle tarjoamaan. Kun syksyllä mietin tulevaisuuttani ja seuraavaa suuntaa mun urallani, niin tavoitteena oli löytää kunnianhiominen, eteenpäin pyrkivä, kehittyvä seura ja yhteisö, johon olisi mahdollista sitoutua pidemmällä tähtäimellä.

- Keskusteluissa ilveksen kanssa kävi nopeasti selväksi että tämä on sellainen projekti jossa haluan olla mukana. Odotukset ovat luonnollisesti korkealla, tulee varmasti olemaan hieno fiilis kun pääsee virallisesti aloittamaan arjen uudessa inspiroivassa ympäristössä, kertoo Riski innostuneena.

Riski on tyytyväinen polvivammansa kuntoutumiseen ja kokee olevansa lähellä hyvää pelikuntoa:

- Koen että mulla on vielä henkilökohtaisesti paljon annettavaa ja olen valmis tekemään töitä sen eteen. Tämä kausi on ollut henkilökohtaisesti haastava, kuntouduin vakavasta polvivammasta kesken kauden ja 11.kuukauden kuntoutuksen jälkeen hyppy jo käynnistyneeseen sarjakauteen ja europeleihin oli haastavaa.

Muutama entuudestaan tuttu kasvokin Ilveksestä löytyy.

- Nykyisistä ilveksen sopimuspelaajista tuttuja minulle on entuudestaan vain Otso (Virtanen) jonka kanssa pelattiin yhdessä Tepsissä kymmenisen vuotta sitten. Kalle Katz on yksi parhaimpia kavereitani ja häneltä olen kuullut paljon hyvää seurasta ja kaupungista. Taustajoukoissa onkin enemmän tuttuja, Miika Takkulan ja Joonas Rantasen kanssa menestyttiin yhdessä HJK:ssa, mutta kuitenkin pisin historia minulla on maalivahtivalmentaja Marko Pirilän kanssa. "Pirren" kanssa koluttiin aikoinaan yhdessä läpi TPS:n juniorijoukkueet ja akatemia.

Lisää uutisia