AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.44 // 2.11.2023

Antonio Reguero jättää HJK:n ja Suomen - "Aika palata kotiin Espanjaan"

Antonio Reguero jättää HJK:n ja Suomen - "Aika palata kotiin Espanjaan"

Antonio Reguero HJK-maalilla kaudella 2020. (Kuva: Juha Tamminen)

Espanjalaisen Antonio Regueron seitsemän vuoden matka Suomessa on tullut päätökseen.

Tällä kaudella 41-vuotias maalivahti toimi HJK Klubi 04:n ykkösmaalivahtina torjuen kaikissa Kakkosen otteluissa, ja konkari nähtiin myös HJK:n edustusjoukkueen vaihtopenkillä heinäkuisessa Ilves-kotiottelussa.

– Haluan kiittää koko HJK:n organisaatiota sekä uskomattomia kannattajiamme kuluvasta vuodesta. Kiitos kaikille, jotka ovat olleet mukana, sanoo Reguero.

– Nyt on aika palata kotiin Espanjaan seitsemän upean Suomen-vuoden jälkeen ja ottaa hyvin ansaittu huili. Pelaamisen jatkamisen tai valmentamisen suhteen kaikki on vielä auki. Aika näyttää.

Reguero on suomalaisille jalkapallon ystäville tuttu hahmo. Real Madridin kasvatti siirtyi Suomeen keväällä 2016, jolloin maalivahti teki sopimuksen Rovaniemen Palloseuran kanssa. Reguero nousi neljän Rovaniemen-vuotensa aikana Veikkausliigan ehdottomaan eliittiin ja siirtyi Klubiin tuplamestaruuskaudeksi 2020, jonka jälkeen Reguero edusti vielä FC Lahtea.

Tänä vuonna nähtiin upean persoonan ja todellisen ammattilaisen paluu Klubiin, tällä kertaa Nollaneloseen.

– Unohtumaton vuosi. Kun palasin takaisin Klubiin, kaikki kohtelivat minua hyvin kunnioittavasti. Pelaajat ja valmentajat tekivät oloni lämpimästi tervetulleeksi. Kohtelu sai minut unohtamaan ikäni ja tunsin itseni jälleen nuoreksi pojaksi, joka on juuri aloittamassa uraansa. Voi olla, että pappa nautti kaudesta enemmän kuin nuoret, naurahtaa Reguero.

– Nuoret antoivat minulle niin paljon energiaa heti kauden alusta lähtien. Voin sanoa, että tämä kausi vei minut takaisin niihin aikoihin, kun aloittelin omaa uraani Real Madridin akatemiassa. Urani aikana hankitun kokemuksen myötä yritin neuvoa nuoria positiiviseen sävyyn siitä, miten tämä ammatti toimii ja mitä se vaatii. Mitä varhaisemmassa iässä sen ymmärtää, sitä kypsempi on vanhempana.

Reguero edusti urallaan HJK:n edustusjoukkuetta 22 ottelussa pitäen maalinsa puhtaana 13 kertaa. HJK Klubi 04:n riveissä otteluita kertyi vyölle yksi enemmän, yhteensä 23 kappaletta, ja nollapelejä niin ikään 13.

Reguero voitti HJK:n riveissä Suomen mestaruuden ja Suomen Cupin kaudella 2020 ja oli merkittävässä roolissa nostamassa HJK Klubi 04:ää Ykköseen kauden 2023 päätteeksi.

Lisää uutisia