AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.44 // 1.11.2023

"Sunnuntaista tulee pitkä ja kova taistelu" - VPS-luotsi Nuorela tietää Hongan vaarallisuuden

"Sunnuntaista tulee pitkä ja kova taistelu" - VPS-luotsi Nuorela tietää Hongan vaarallisuuden

VPS juhlii voittomaalia keskiviikkona. (Kuva: Juhani Järvenpää)

VPS otti askeleen kohti ensi kauden eurokenttiä kaatamalla FC hongan Eurolopputurnauksen finaalin avausosassa Tapiolassa lukemin 0-1.

VPS:n päävalmentaja Jussi Nuorela kertoo ottelun olleen haastava, mutta lopulta hyvä suoritus Raidalta.

- Todella tiukka, tasainen ja kova vääntö takana. Peli sisälsi paljon kaksinkamppailuja ja kovaa vauhtia. Luonnonnurmi vaikutti tällä kertaa ehkä liian paljon omaan pelaamiseemme huonojen teknisten suoritusten merkeissä, mutta muuten suoriuduimme hyvin. Pelin ensimmäinen jakso oli meiltä hyvin kontrollissa, ja kykenimme hallitsemaan sekä rakentamaan koko ajan. Se oli myös osittain Hongan valinta, etteivät he prässänneet meitä aktiivisesti, vaan pitäen pakkansa tiiviinä ja alhaalla. Honka sai luotua huolimattomista pallonmenetyksistämme muutamia vaarallisia vastahyökkäyksiä.

- Toisella jaksolla Honka puolusti huomattavasti aktiivisemmin nostaen prässiään korkeammalle ja vaikeuttaen pelinrakenteluamme. Emme kyenneet olemaan tarpeeksi rauhallisia palloissamme, mutta kun saimme pallon yläalueelle, saimme myös sen pidettyä siellä. Honka oli aktiivisempi ja hallitsevampi toisella jaksolla, ja Tepolta [Marttinen] saimme nähdä muutaman erittäin tärkeän torjunnan, Nuorela tuumaa.

Vaikka Honka hallitsikin toista puoliaikaa, Nuorelan mukaan molemmat joukkueet saivat luotua tasaisesti laadukkaita maalintekopaikkoja.

- Täytyy myös sanoa, että meillä oli myös kaksi huippupaikkaa toisella jaksolla, jotka molemmat osuivat Peterille [Michael]. Kolmas paikkamme tuli hieman Hongan avustuksella, josta teimme viimein ratkaisevan maalin. Tilanteidenkin valossa peli oli mielestäni tasainen, sillä molemmilla oli paikkansa. Teimme sen yhden, ja Honka taas ei tehnyt. Ansaitsimme 0-1 voiton, ja meillä on sunnuntain peliin hyvät lähtökohdat.

- Honka näytti jälleen oman laatunsa. Jouduimme tekemään kovan työn, jotta saimme tuloksen ottelusta, Nuorela toteaa.

Eurolopputurnauksen finaalin toinen osaottelu pelataan tulevana sunnuntaina Vaasassa. Nuorela toivoo ottelutapahtumaan yleisöryntäystä, sillä pelattavan ottelun panokset ovat valtavat.

- Meillä on maalietu sunnuntaina, mutta peli on vasta puolessa välissä. Sunnuntaista tulee pitkä ja kova taistelu. Mielenkiintoinen peli edessä. Toivottavasti saamme todella paljon vaasalaisia katsomoon ja ison kannustuksen viimeiseen peliimme, sillä sitä myös tarvitsemme. Meillä on mahdollista näyttää suomalaiselle jalkapalloyleisölle, että stadion saadaan täyteen tässäkin vaiheessa vuotta, Nuorela ilmoittaa toiveikkaana.

vko.25 // 21.6.2024
Lisää uutisia