AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.44 // 1.11.2023

Ilves pitkiin sopimuksiin omien kasvattien kanssa

Ilves pitkiin sopimuksiin omien kasvattien kanssa

Oiva Jukkola jatkaa Ilveksessä. (Kuva: Juha Tamminen)

Ilves on päässyt sopimuksiin kahden viime kauden aikana läpimurtonsa Veikkausliigassa tehneen seuran oman junioripolun läpikäyneen pelaajan kanssa. Oiva Jukkola ja Noel Hasa ovat allekirjoittanut pelaajasopimukset, jotka pitää tällä hetkellä asepalvelustaan suorittavat nuorukaiset seurassa vähintään kauden 2025 päätökseen.

Hasan sopimuksessa on kahden seuraavan kauden lisäksi myös optio kaudesta 2026. Helmikuussa 20 vuotta täyttänyt Hasa teki debyyttinsä miesten edustusjoukkueessa 18-vuotiaana kaudella 2021. Seuraavalla kaudelle peliminuutteja pääsarjatasolla kertyi neljässä esiintymisessä 163.

Päättyneen kauden 2023 aikana vastuu kentälle kuitenkin moninkertaistui, kun Hasaa nähtiin Veikkausliiga viheriöillä 618 minuutin edestä ja voitonjuhliin päättyneen Suomen Cupin aikana keskikenttäpelaaja pelasi kuudessa ottelussa, joissa minuutteja kertyi 265 ja maalisyöttöjä kolme kappaletta.

Jukkola puolestaan debytoi Veikkausliigassa jo kaudella 2020. Ensikosketus liigapeleihin jäi vielä kyseisellä kaudella vain minuuttien mittaiseksi, mutta teräväliikkeinen laitahyökkääjä on kasvattanut tasaisesti rooliaan edustusjoukkueessa. Kaudella 2023 nähtiin myös "Opan" toimesta todellinen läpimurto pääsarjatasolle, kun hyökkääjä esiintyi Ilveksen jokaisessa Veikkausliiga ottelussa kauden aikana. Jukkola otti paikkansa keltavihreiden avauskokoonpanossa yhteensä 15 kertaa kauden aikana ja tarjosi neljän itse viimeistelemänsä osuman lisäksi viisi maaliin johtanutta syöttöä.

Jatkosopimuksiin sitoutunut kaksikko suorittaa tällä hetkellä asepalvelustaan Santahaminan jääkärirykmentissä.

- Tuntuu hyvältä ja luontevalta jatkaa Ilveksessä ja tunnen suurta ylpeyttä saadessani pelata tässä joukkueessa, enkä malta odottaa ekaa matsipäivää uudella stadikalla, kertoo Jukkola.

- Kyllähän sitä (uuden kauden alkua) jo odottaa, kun on näin hyvät lähtökohdat kaudelle. Onhan se hienoa, kun uusi stadion ja europelit edessä, en malta odottaa, jatkaa puolestaan Hasa.

Lisää uutisia