AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.43 // 26.10.2023

FC Lahden Jusif Alille maajoukkuekutsu - MM-karsintaa edessä Sudanin riveissä

FC Lahden Jusif Alille maajoukkuekutsu - MM-karsintaa edessä Sudanin riveissä

Jusif Ali suuntaa edustustehtäviin. (Kuva: Juha Tamminen)

FC Lahdessa kuluvalla kaudella pelannut laituri Jusif Ali on valittu Sudanin A-maajoukkueeseen MM-karsintaan.

Sudan kohtaa marraskuussa Togon ja Kongon Demokraattisen Tasavallan. FC Lahdessa Ali pelasi tällä kaudella 12 liigaottelua.

Täksi kaudeksi FC Lahteen siirtynyt Jusif Ali edusti Suomea juniorimaajoukkueputken läpi. Alin isän sudanilaiset sukujuuret kuitenkin toivat edustusmahdollisuuden myös Sudanin maajoukkueeseen. Nyt 23-vuotias laitapelaaja lähtee innolla edustamaan Sudanin A-maajoukkuetta ja leireilemään Saudi-Arabiaan ennen tärkeitä karsintaotteluita.

– Minulla on upeat fiilikset. Minulle tuli soitto pari viikkoa takaperin Sudanin jalkapalloliiton edustajalta ja hän kyseli vähän kaikkea. Kolme päivää sitten sain virallisen kutsun A-maajoukkueeseen tuleviin MM-karsintaotteluihin. Tässä on nyt parin päivän aikana oltu enemmän yhteydessä ja odotan lähtöä Saudi-Arabiaan, Ali kertoo nopeista käänteistä.

Sudanin ensimmäinen karsintaottelu on 13.11. Togoa vastaan.

Lisää uutisia