AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.42 // 21.10.2023

HJK on mestari 2023 - KTP:n tie vie Ykkösliigaan

HJK on mestari 2023 - KTP:n tie vie Ykkösliigaan

Kuva: Juha Tamminen

Veikkausliigan ratkaisut tiivistyivät lauantai-iltapäivään ja alkuiltaan, kun sekä mestaruus että Veikkausliigan karsinnassa kautta jatkavat joukkueet ratkesivat.

Mestaruustaistelun asetelmat olivat selkeät. KuPS tarvitsi lauantaina HJK:n vieraana vähintään kolmen maalin voiton ohittaakseen Klubin ja noustakseen mestariksi. KuPS haki voiton Helsingistä, mutta 2-1-lukemat eivät riittäneet mestaruuteen saakka.

Mestaruussarjassa ratkaistiin lisäksi Pohjanmaan herruus SJK:n ja VPS:n kesken sekä FC Hongan ja FC Interin keskinäinen järjestys ja samalla kotietu Eurolopputurnauksen avauskierroksella.

Ennen Mestaruussarjan otteluitten alkamista ratkottiin Haastajasarjassa sekä Ykkösen karsinnassa isoja asioita. KTP ja IFK Mariehamn taistelivat suoraa putoamista vastaan keskinäisessä ottelussaan. Kun IFK Mariehamn haki voiton Kotkasta, merkitsee se KTP:n putoamista suoraan Ykkösliigaan ja IFK Mariehamnin kauden jatkumista Veikkausliigan karsinnassa. Samaan aikaa ratkottiin toinen Veikkausliigan karsintaan pääsevä joukkue, kun Ykkösen nousukarsinnan finaalissa kohtasivat Gnistan ja SJK Akatemia. Gnistan nousi viime hetkillä tasoihin ja puristi jatko-ottelussa voittoon. Näin IFK Mariehamn ja Gnistan ratkovat ensi kauden viimeisen Veikkausliigapaikan kohtalon karsinnassa.

Otteluennakot löytyvät tuttuun tapaan aina kutakin ottelua edeltävänä iltana etusivun "ottelulaatikoiden" valikosta. Samaan valikkoon päivittyvät myös kokoonpanot tuntia ennen otteluiden alkua ja lisäksi sieltä löytyy reaaliaikainen otteluseuranta ja otteluraportit päivittyvät myös samaan valikkoon otteluiden jälkeen.

Veikkausliiga lauantaina 21.10.:

Mestaruussarja

17.00 FC Honka – FC Inter 3-0 (1-0)
17.00 HJK – KuPS 1-2 (0-1)
17.00 SJK – VPS 0-2 (0-1)

Haastajasarja

15.00 AC Oulu – FC Haka 1-1 (1-0)
15.00 FC Lahti – Ilves 1-5 (1-3)
15.00 KTP – IFK Mariehamn 0-2 (0-2)

Karsinta Veikkausliigan karsintaan pääsystä:

15.00 Gnistan – SJK Akatemia jo. 4-2 (2-2, 0-1)

Katso myös VeikkausTV Studion ennakko lauantain kierroksesta:


(toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Veikkauksen kanssa)

Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta. HJK - KuPS on Ruudun studio-ottelu. Helsingin kamppailua voi seurata suorana myös Ylen kanavilta.

Lisää uutisia