AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.42 // 19.10.2023

"On kunnia-asia, että KTP säilyy" - Johannes Laaksosella on kokematta vain Veikkausliigan karsinta

"On kunnia-asia, että KTP säilyy" - Johannes Laaksosella on kokematta vain Veikkausliigan karsinta

"Johnny" on KTP:n oma kasvatti. (Kuva: Juha Tamminen)

KTP kohtaa lauantaina IFK Mariehamnin Arto Tolsa Areenalla pelattavassa Veikkausliigan haastajasarjan viimeisen kierroksen ottelussa, jossa ratkaistaan suoran putoamisen kohtalo.

Ottelun lopputulos merkitsee mitä ilmeisimmin kaikista vihreävalkoisten pelaajista eniten Johannes Laaksoselle. 32-vuotias Laaksonen on tämänhetkisessä KTP:n ryhmässä ainoa seuran oma kasvatti.

- Niin, tällä hetkellä ei taida muita olla.

- Onhan tämä tietenkin erityisen tärkeä peli. Kyseessä on perinteinen kasvattajaseurani ja on kunnia-asia, että KTP säilyy siellä, minne se kuuluukin. Se on iso asia koko kaupungille, lähes kaiken mahdollisen suomalaisessa sarjajalkapalloilussa saavuttanut Laaksonen sanoo.

"Johnny" on ehtinyt komealla urallaan kerätä Veikkausliigasta jo kaikki mitalitkin, sillä SJK:ssa pelatessaan hän saavutti SM-kultaa (2015), SM-hopeaa (2014) ja SM-pronssia (2016). Molempien cupien (Suomen cup 2016 ja Liigacup 2014) voittopokaaleitakin keskikenttäpelaaja on päässyt nostamaan. Nousua liigaan KTP-kasvatti on ollut juhlimassa kahdesti (KTP 2022 ja SJK 2013). Liigasta putoaminen (KTP 2021) ja säilyminenkin (IFK Mariehamn 2020) on miehelle tuttua.

Ainoastaan liigakarsinnat ovat kokematta.

- Joo, niitä en ole vielä ehtinytkään pelata, Vuoden liigatulokkaaksi, kaksi kertaa Kuukauden pelaajaksi ja Veikkausliigan tähdistöjoukkueeseen vuonna 2014 valittu Laaksonen hymähtää.

Nyt siihen on hyvä mahdollisuus, sillä KTP selviytyy kaksiosaiseen karsintaan, mikäli raitapaidat eivät häviä IFK Mariehamnille.

KTP - IFK Mariehamn Arto Tolsa Areenalla lauantaina 21.10. kello 15.00. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lähde: KTP:n verkkosivut
Lisää uutisia