AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.42 // 18.10.2023

SJK-maalivahti Markus Uusitalo päättää uransa - "Motivaatio vielä tapissa europaikan suhteen"

SJK-maalivahti Markus Uusitalo päättää uransa - "Motivaatio vielä tapissa europaikan suhteen"

Markus Uusitalo haluaa päättää uransa europaikkaan. (Kuva: SJK)

SJK:n maalivahti Markus Uusitalo on päättänyt lopettaa ammattilaisuransa jalkapalloilijana tämän kauden päättyessä.

Aalto-yliopistossa bioinformaatioteknologiaa opiskeleva Uusitalo keskittyy opiskelun loppuun saattamiseen.

– Jalkapallo on ollut iso osa elämääni, ja olen kiitollinen kaikista ystävistä ja kokemuksista, mitä olen saanut jalkapallon kautta. Mutta minulla on muitakin kiinnostuksen kohteita ja koen, että nyt on hyvä aika siirtyä niiden pariin. Hieman haikein mielin tosin, sanoo Uusitalo.

– Motivaatio on tällä hetkellä kuitenkin tapissa päättää ura menestyksekkäästi SJK:n kanssa europaikkaan. Voi sitten hyvällä fiiliksellä juhlistaa uran loppumista kauden jälkeen, Uusitalo jatkaa.

Vasta 26-vuotias Uusitalo on pelannut SJK:ssa toisiksi eniten Veikkausliiga-otteluita koko urallaan, ja hän myös teki Veikkausliiga-debyyttinsä Seinäjoen OmaSp Stadionilla sen avajaisottelussa kaudella 2016. Silloin HJK:ssa pelannut Uusitalo tuli vaihdosta tauolla sisään, HJK:n aloittaneen maalivahdin loukkaannuttua.

Nyt Uusitalo pelaa todennäköisesti ensi lauantaina uransa viimeisen Veikkausliiga-ottelun samalla stadionilla, kun SJK kohtaa Veikkausliigan päätöskierroksella VPS:n. Tuon jälkeen pelit kuitenkin jatkuvat vielä Eurolopputurnauksessa, mutta Veikkausliigan pelisaldoa ne pelit eivät enää kerrytä. Uusitalolla on nyt tilillään 59 Veikkausliigan ottelua.

– Olen todella kiitollinen, että olen saanut kokea jalkapalloammattilaisena olemisen, ja uralle mahtuu useita hienoja seuroja, sekä mestaruuksia. Kiitos ennen kaikkea vanhemmille sen mahdollistamisesta, Uusitalo sanoo.

– Hauskasti ammattilaisura alkoi Pohjanmaalla VPS:n edustusjoukkueessa, ja päättyy nyt myös melko lähellä täällä Seinäjoella. Veikkausliigadebyyttinikin oli OmaSp Stadionin avausottelu HJK:n paidassa ja myös viimeinen Veikkausliigaottelu tulee olemaan OmaSp Stadionilla.

SJK-vuosista jää Uusitalolle lämpimät muistot.

– Viimeiset kaksi kautta tosiaan kulunut SJK:ssa, ja ajat ovat olleet ainutlaatuisia täällä Seinäjoella ja tulen aina muistelemaan lämmöllä niitä. On ollut hienoa päästä harjoittelemaan ja pelaamaan näin upeissa olosuhteissa.

– Joukkueena meillä on ollut ylä- ja alamäkiä, mutta Klopit ovat aina pitäneet hyvää ääntä katsomossa. Iso kiitos siitä. Päällimmäisenä mieleeni jääkin viime kesän FC Flora-ottelu, kun kannattajat ja koko stadion oli kirjaimellisesti meidän 12. pelaaja. Nyt ei kuitenkaan ole vielä aika heittäytyä liian haikeaksi, sillä meillä on isot pelit edessä ja keskittyminen on täysin siinä, että lopetamme joukkueen kanssa kauden mahdollisimman menestyksekkäästi, päättää Uusitalo.

Lisää uutisia