AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.42 // 18.10.2023

Kansa äänesti: Peter Michael on Vuoden pelaaja - "Olen tästä valinnasta mielettömän otettu ja kiitollinen"

Kansa äänesti: Peter Michael on Vuoden pelaaja - "Olen tästä valinnasta mielettömän otettu ja kiitollinen"

Yleisön suosikki - Peter Michael (Kuva: Juha Tamminen)

Vielä vuosi sitten tähän aikaan harva Veikkausliigaa seuraava tiesi jalkapalloilija Peter Michaelin olemassaolosta.

Nyt hänet tietävät kaikki.

Tällä kaudella VPS:n tähtiloistossa auringon lailla säteillyt Michael on niputtanut kaikkiaan 16 maalia ja viimeisin "osuma" syntyi tiistaina, kun Veikkausliigan Instagramissa toteutettu kansanäänestys Vuoden pelaajasta osui nigerialaisen kohdalle.

– Olen tästä valinnasta mielettömän otettu ja kiitollinen. Siis vau!, reagoi Michael puhelimessa äänestystuloksen kuultuaan.

Pari kerrallaan -muotoisena äänestyksenä toteutettu Vuoden pelaajan seulonta eteni Michaelin kohdalla seuraavasti:

Ensimmäisellä kierroksella Michael äänestettiin Aldyar Hernandezista jatkoon 87 prosentin äänivyöryllä.

Seuraavaksi VPS:n timantin jalkoihin jäi äänestysuurnilla Clinton Antwi, mielipiteiden jakautuessa 84 prosentin edestä Michaelille.

Puolivälierävaiheessa Michael jätti taakseen seurakaveri Roni Huddin niin ikään 84 prosentin äänisaalilla.

Välierässä Michaelin 76 prosentin kansansuosio pudotti Ashley Coffeyn finaaliäänestyksestä.

Loppujen lopuksi Michaelin kruunaus Vuoden pelaajaksi ratkesi äänestyksessä Bojan Radulovicia vastaan siten, että VPS-hyökkääjää äänesti 32 prosenttia ja Michaelia 62 prosenttia.

– Tässä äänestyksessä pätee sama kuin koko kauteen. En olisi saavuttanut mitään ilman valmennuksemme ja joukkuekaverieni tukea. Tätä asiaa ei saa unohtaa missään vaiheessa, painottaa Vaasaan täksi kaudeksi saapunut Michael.

Tarina siitä, miksi Michael ylipäätään saapui VPS-paitaan on mielenkiintoinen.

– Olin ehkä Norjassa mukavuusalueellani. Toki edellisellä kaudella kärsin myös loukkaantumisesta, mutta silti halusin haastaa itseäni kohti parempaa tasoa jalkapalloilijana. Se ei tapahdu mukavuusalueella.

– Kaipasin muutosta sekä tilaisuutta todistaa itselleni, että pystyn parempaan ja kehittymään. VPS tuli keväällä keskusteluihin mukaan ja mietin, että miksi ei? Siitä kaikki alkoi, muistelee Michael.

VPS:n kevät oli kauniisti muotoiltuna murheellinen. Mustavalkoraitaisessa pelipaidassa heijasteli alkukaudessa vain mustan synkkä väri. Valo oli kateissa, kuten myös voitot.

Michaelkaan ei varsinaisesti päässyt maalejaan vielä kesän lähestymisvaiheessa tuulettelemaan, sillä kevään ainoa maali syntyi toukokuussa.

Seuraavan kerran Nigerian lahja Pohjanmaalle onnistui maalinteossa heinäkuussa, mutta sitä seuranneet kuukaudet ovat Veikkausliigahistoriaa.

– Tämä kuulostaa tavanomaiselta vastaukselta, mutta tiesin kaksi asiaa vaikeiden hetkien keskellä. Ensinäkin sen, että me ryhdymme vielä jossain vaiheessa voittamaan. Arki oli koko ajan laadukasta ja ilmapiiri pysyi hedelmällisenä. Se oli vain ajan kysymys. Siitä massiivinen kiitos koko meidän valmennusryhmällemme.

– Toinen asia oli se, että yhtä lailla tiesin pystyväni tekemään maaleja. Olin siitä aivan varma. Sitten, kun maaleja alkoi tulla, niin sitten mentiin, naurahtaa Michael.

Entäpä sitten se kauden toistaiseksi makein Michaelin tekemä maali?

– Varmasti tiedätkin jo vastauksen? Sen täytyy olla se maali HJK:ta vastaan ottelun loppusekunneilla. Se oli jotain..se oli jotain niin täydellisen upeaa. Sitä hetkeä on vaikea edes kuvailla.

Hyvin todennäköistä on, että upeat hetket saavat jatkoa myös ensi kaudella, sillä Michael ja VPS sopivat syyskuussa pelaajan sopimuksessa olevan optiovuoden käytöstä.

Mikä sai jäämään Vaasaan? Kyselyjä tuli todennäköisesti Suomesta ja ulkomailtakin?

– Kyllä tuli, mutta tiedätkös…olen onnellinen Vaasassa. Ja option aktivointihetkellä tunnetilani oli niin iloinen, että halusin jatkaa Vepsussa. Ja se tunnetila kantaa edelleen. Pelaamme paikasta eurokentillä ja viihdyn Vaasassa loistavasti, Michael taustoittaa ajatuksiaan jatkosopimuksesta.

Todennäköistä saattaa olla myös se, etenkin maalihanojen virratessa ensi kaudella vaikka 20 maalin raja yli, että kyselyt Suomen ulkopuolelta voimistuvat.

– Tulevaisuudesta ei koskaan tiedä, mutta niitä asioita on turha miettiä nyt. Totta kai jokainen pelaaja haluaisi pelata esimerkiksi Mestarien liigaa, mutta tulevaisuus antaa siihenkin unelmaan vastauksia.

Veikkausliiga onnittelee Peter Michaelia yleisön Vuoden pelaajaksi valinnasta!

Lisää uutisia